Τουρκικές εκλογές: Ανατροπή τρεις ημέρες πριν τις κάλπες - Αποσύρεται από την κούρσα ο Μουχαρέμ Ιντζέ

Τρεις ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της 14ης Μαΐου ο Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία. Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε πίεση στον Ιντζέ να παραιτηθεί ενώ η φήμη για τη διαρροή ενός ροζ βίντεο που αφορούσε τον ίδιο έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες ο Ιντζέ, ο τέταρτος κατά σειρά υποψήφιος

των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, ακύρωσε τις προεκλογικές του εμφανίσεις, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Σήμερα σε ανακοίνωσή του στις 14.00 είπε:

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Το κάνω για το έθνος μου. Διαφορετικά, θα με κατηγορήσουν όταν χάσουν τις εκλογές», είπε λίγο νωρίτερα μιλώντας από τα γραφεία του κόμματός του, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ.

«Πρότεινα μια τρίτη επιλογή στην Τουρκία. Προσπάθησα να ανοίξω έναν άλλον δρόμο. Δεν μπορέσαμε να πετύχουμε σε αυτόν τον στόχο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Διαφορετικά, θα με κατηγορήσουν όταν χάσουν τις εκλογές», τόνισε.

muharrem ince adaylıktan çekildiğini açıkladı İLK TURDA BİTİYORUZ!! pic.twitter.com/zXcXscqZ3t

— ‎aleyna (@thelordbizzle) May 11, 2023

Το κάλεσμα Κιλτσντάρογλου και οι απειλές στο Twitter

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κάλεσε χτες να στηρίξει την Συμμαχία του Εθνους. «Αν θέλει ας έρθει στο τραπέζι μας ,να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρομιά από την πολιτική» δήλωσε.

Είχαν προηγηθεί οι φήμες για ένα «ροζ βίντεο» το οποίο απείλησε να δημοσιοποιήσει ένας πρώην σωματοφύλακας του Ερντογάν, ο Αλί Γεσιλντάγ. Ο Ιντζέ τον κάλεσε να το δημοσιοποιήσει και προειδοποίησε με μηνύσεις.

«Θα τακτοποιήσω τους λογαριασμούς μου με όλους σας στο δικαστήριο», είπε ο Ιντζέ.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Ιντζέ συγκεντρώνει περίπου το 2% των ψήφων, το ποσοστό που λείπει δηλαδή από τον Κιλιτσντάρογλου για να βγει νικητής και μάλιστα από τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης.

Η απόσυρσή του, αναμένεται να αποβεί υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, χωρίς ωστόσο να είναι απόλυτα βέβαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα