Το αμιγώς ηλεκτρικό Citroen ë-C3 αποκαλύπτεται και προσφέρει κορυφαία στοιχεία τεχνολογίας

Η Citroën παρουσιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3 που θα  προσφέρει κορυφαίο για την κατηγορία του επίπεδο άνεσης, ευκολία στη συμβίωση με την ηλεκτροκίνηση και κατασκευάζεται στην Ευρώπη.

Το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3 ηγείται της γκάμας της τέταρτης γενιάς του πιο δημοφιλούς μοντέλου

της Citroën, που μετράει πάνω από 5,6 εκατομμύρια πωλήσεις από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 2002. Στο νέο μοντέλο η  Citroën τοποθετεί στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του αμιγώς ηλεκτρικού ë-C3, το αποκλειστικό και καινοτόμο σύστημα ανάρτησης Citroën Advanced Comfort® με Progressive Hydraulic Cushions,  μια αποκλειστική τεχνολογία της Citroën με 20 πατέντες ευρεσιτεχνίας.

Το νέο σχεδιαστικό μοτίβο κυριαρχεί στο γαλλικό μοντέλο ενώ χάρη στο ύψος των 1,57μ. το νέο ë-C3που προσφέρει 30 χιλιοστά περισσότερο χώρο στους εμπρός επιβάτες 30 εξασφλίζοντας υψηλή θέση οδήγησης και κατά συνέπεια καλύτερο έλεγχο και περισσότερη ασφάλεια κατά την οδήγηση. Το ψηλό εσωτερικό του είναι γεμάτο με πλήθος χρήσιμων και έξυπνων αποθηκευτικών χώρων, στα πάνελ των θυρών, την κεντρική κονσόλα, και κάτω από το μεσαίο υποβραχιόνιο, ενώ (ανάλογα με την έκδοση) διατίθεται και ειδική θέση ασύρματης φόρτισης smartphone. Άνετο και με δυνατότητα ασύμμετρης αναδίπλωσης 60-40 είναι και το πίσω κάθισμα ενώ χάρη στο πλάτος μεταξύ των θόλων που φτάνει τα 1.015χλστ., το πορτμπαγκάζ των 310λίτρων εξασφαλίζει την εύκολη μεταφορά, για τα ψώνια ή τις βαλίτσες των επιβατών.

Η απόσταση από το έδαφος φτάνει την εντυπωσιακή τιμή των 163χλστ. για το αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3, και είναι μεγαλύτερη από τα 135χλστ. του προηγούμενου μοντέλου.

Για πρώτη φορά από τη Stellantis, η ‘Smart Car Platform’ αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιεί μία μπαταρία ισχύος 44kWh LFP (Lithium Ferro Phosphate) η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως και 320 χλμ WLTP, και δυνατότητα ταχείας φόρτισης από σταθμούς παροχής συνεχούς ρεύματος ισχύος 100kW, που επιτρέπει τη φόρτιση από το 20 έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας, σε μόλις 26 λεπτά.

Η στάνταρ φόρτιση από παροχή εναλλασσόμενου (AC) ρεύματος, από 20 έως 80%, διαρκεί περίπου 4ώ.10λ. από παροχή ισχύος 7kW, ή 2ώ.50λ. εφόσον διατίθεται παροχή ισχύος 11kW.

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα των 83kW (113hp) και το πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το μοντέλο χρειάζεται για τα 0-100km/h περίπου 11δλ., ενώ η εκτιμώμενη τελική του ταχύτητα φτάνει τα 135km/h.

Έτσι το νέο ë-C3 διαθέτει ισχύ παραπάνω από ικανοποιητική και επιτυγχάνει επιδόσεις που το καθιστούν ικανό να αντιμετωπίσει τις συνθήκες της καθημερινής οδήγησης, ιδιαίτερα σε αστικές και περι-αστικές συνθήκες κίνησης.

Στο κέντρο του ταμπλό, δεσπόζει η έγχρωμη οθόνη των 10.25 ιντσών του συστήματος infotainment, η οποία είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό, ενώ το σύστημα ‘My Citroen Play με Smartphone Station’ και την αποκλειστική εφαρμογή, που προσφέρεται στο στάνταρ εξοπλισμό στους κατόχους της αρχικής έκδοσης ‘You’, εξασφαλίζει την πρόσβαση στο ηχοσύστημα, τις τηλεφωνικές κλήσεις και την πλοήγηση μέσω της δικής τους συσκευής.

Τα διαισθητικά χειριστήρια του τιμονιού και το πλήκτρο «Home» σε όλες τις εκδόσεις, εξασφαλίζουν μια εμπειρία απαλλαγμένη από άγχος για τον οδηγό. Διατίθενται δύο επίπεδα συστήματος infotainment.Ο πελάτης μπορεί να εγγραφεί σε ένα ή και τα δύο επίπεδα των Δικτυωμένων Υπηρεσιών  εκμεταλλευόμενος πλήρως τις δυνατότητες του συστήματος μέσω του δικού του λογαριασμού στο MyCitroën χρησιμοποιώντας το internet ή την εφαρμογή MyCitroën App.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ 

Η πλήρης γκάμα των πιο πρόσφατων τεχνολογιών υποβοήθησης οδήγησης του ë-C3,  έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει ευεξία και εξασφάλιση σε κάθε επιβάτη, και κυρίως στον οδηγό, περιλαμβάνοντας:Το Ενεργό Φρενάρισμα Κινδύνου (Active Safety Brake),Το Ενεργό Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα (Active Lane Departure Warning System),Προειδοποίηση απόσπασης προσοχής του οδηγού (Driver Attention Alert),Αναγνώριση Ορίων ταχύτητας (Speed Limit Recognition),Το Cruise Control με τον περιοριστή ταχύτητας, Ηλεκτρικό χειρόφρενο (E,lectric Parking Brake / EPB), Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist) ,Έξυπνη Λειτουργία Προβολέων (Intelligent Beam Headlights) κ.α 

Keywords
Τυχαία Θέματα