Θρίαμβος αλλά αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό

Ματς θρίλερ έγιναν στο Νέο Φάληρο και το «Βεστφάλεν» του Ντόρτμουντ. Ναι μεν ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 την Αρσεναλ, η ανατροπή όμως που πέτυχε η Μαρσέιγ απέναντι στους γηπεδούχους Γερμανούς έφερε τα πάνω κάτω στον όμιλο.

Ετσι, ο Ολυμπιακός αντί να περάσει ως δεύτερος μαζί με την Αρσεναλ,
έμεινε τρίτος και συνεχίζει στο Europa Leage. Κρίμα για τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδ, μια ομάδα με ξεχωριστή ταυτότητα, μια ομάδα που κυνήγησε την επιτυχία με την Αρσεναλ και πέτυχε μια σπουδαία νίκη.

Ηταν συγκλονιστικές οι στιγμές στο τέλος του ματς στο «Καραϊσκάκη», όταν οι άσοι του Ολυμπιακού περίμεναν να λήξει ο αγώνας στη Γερμανία. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο η Μαρσέιγ έβαλε δύο γκολ και έφτασε στο 3-2. Το εισιτήριο της πρόκρισης άλλαξε χέρια και η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Αρσεναλ 11, Μαρσέιγ 10, Ολυμπιακός 9, Ντόρτμουντ 4.
Ο Ολυμπιακός άρχισε καλά το παιχνίδι, πίεσε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια και όταν η Αρσεναλ μείωσε το σκορ, η αγωνία επέστρεψε στο Νέο Φάληρο μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.
Το 1-0 έγινε στο 16' όταν ο Φουστέρ άνοιξε προς τον Τζιμπούρ, ο κυνηγός απέφυγε και τον Φαμπιάνσκι και ήρθε το πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό.

Στο 36', άσχημη απόκρουση από τον άπειρο Μανόνε, η μπάλα στον Φουστέρ, απ' ευθείας το σουτ από μακριά και 2-0.

Η Αρσεναλ μείωσε στο 56' με καταπληκτικό βολέ του Μπεναγιούν(2-1). Το τελικό 3-1 έγινε με τον Μοντέστο στο 87'.
Ο Ολυμπιακός είχε πάθος, πρέσαρε, γνώριζε καλά τι ζητούσε. Δεν προχωρά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έφυγε με ψηλά το κεφάλι και μπορεί να ονειρεύεται θετική πορεία στο Europa League.

Διαιτητής: Μαγιένκο.

Κίτρινες: Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Φρίμπονγκ, Τσάμπερλεϊν.

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ. Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας(37' Ορμπάιθ), Μανιάτης, Μοντέστο, Φουστέρ(62' Αμπντούν), Μιραλάς, Τζιμπούρ(90' Παπάζογλου).

Αρσεναλ: Φαμπιάνσκι(24' Μανόνε), Τζουρού, Σκιλασί, Βερμάελεν, Φρίμπονγκ, Σάντος(50' Μιγκέλ), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Σαμάκ, Μπεναγιούν, Κοκελίν(68' Ροζίτσκι).

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ντόρτμουντ προηγήθηκε 2-0(23' Μπλαζικόφσκι, 32' πεν. Χιούμελς), αλλά τελικά ηττήθηκε! Η Μαρσέιγ μείωσε στο 45' με τον Ρεμί και έφτασε στη νίκη με γκολ του Αγιού στο 85' και του Βαλμπουενά στο 88'.
Keywords
Τυχαία Θέματα