Τέλος οι ελληνικές ιπποδρομίες

Σχεδόν 100 χρόνια μετά την έναρξη των ελληνικών ιπποδρομιών στο φαληρικό Δέλτα (20 Απριλίου του ’25 η πρεμιέρα στον παλαιό Ιππόδρομο), μπαίνει τέλος στη δραστηριότητα που εδώ και περίπου δύο δεκαετίες έχει μεταφερθεί στο Μαρκόπουλο. Η εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ, που διαχειρίζεται και αυτό το στοίχημα, ανακοίνωσε επίσημα πως μπαίνει λουκέτο. Από το 2016 ανέλαβε τα ηνία η συγκεκριμένη εταιρεία

του ομίλου ΟΠΑΠ και πλέον, όπως διαπίστωσε και υποστηρίζει, η κατάσταση έφτασε στο σημείο μηδέν. Οι ενεργοί ίπποι είναι κάτω από το όριο των 300 τα τελευταία δύο χρόνια: πλέον ακριβώς 172.

Μέσω της ίδιας ανακοίνωσης γνωστοποιείται, παράλληλα, ότι η εταιρεία ασκεί το συμβατικό δικαίωμά της να καταγγείλει τη Σύμβαση Μίσθωσης του Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο, ενώ το ακίνητο θα επιστραφεί επισήμως στον ιδιοκτήτη του (ΟΔΙΕ ΑΕ υπό ειδική εκκαθάριση) εντός δύο μηνών. Επίσης, γίνεται αναφορά στις ζημιές που από το 2016 μέχρι και το 2023 ανέρχονται σε 100,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα υπάρξει μέριμνα για τον περιορισμό του αντίκτυπου των εξελίξεων σε εργαζομένους και αναβάτες. Τι να σημειωθεί ακόμη; Πως σύμφωνα με πηγές, έδινε η Ιπποδρομίες στο ΤΑΙΠΕΔ για ενοίκιο 2,5 εκατ. ευρώ. Δεν είναι υπέρογκο το ποσό και πώς να αντέξει η όλη δραστηριότητα;

Προβληματίζεται ο Ολλανδός

Μαθαίνω ότι ο Μπαρτ Σένκεφελντ δεν έχει πάρει με καλό μάτι τον παραγκωνισμό του. Ηταν και απότομος και μάλλον άδικος για έναν παίκτη που έχει δώσει πολλά στον Παναθηναϊκό. Και σε εποχές σαφώς δυσκολότερος από τη σημερινή, που οι Πράσινοι έχουν επιστρέψει στην… κανονικότητα. Ο Ολλανδός βλέπει μια συμπεριφορά από τον Τερίμ που τη θεωρεί στα όρια της ασέβειας προς το πρόσωπό του και όλα όσα έχει προσφέρει στον σύλλογο. Και αν συνεχίσει να βρίσκεται εκτός αποστολής, όπως συνέβη στην Τούμπα, δεν αποκλείεται να ζητήσει ακρόαση και από τον προπονητή και από τη διοίκηση προκειμένου να δει τι θα γίνει στο μέλλον. Μην ξεχνάμε πως έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 και σίγουρα αν μείνει παραπάνω εκτός πλάνων, τότε το καλοκαίρι θα ψαχτεί για να φέρει πρόταση.

Ρίχνει τίτλους τέλους

Ο Ελντερ Μπαρμπόσα ήρθε στην ΑΕΚ της Β’ Εθνικής το καλοκαίρι του 2014 και αποτέλεσε μία πολύ σπουδαία μεταγραφή έχοντας πετύχει σημαντικά πράγματα προηγουμένως κυρίως στην Μπράγκα. Στα 36 του πια, ο πρώην άσος της Ενωσης αλλά και του Παναιτωλικού μετέπειτα ανακοίνωσε μέσω των social media πως κρεμάει τα παπούτσια του τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Η ώρα ήρθε να πω αντίο στο μεγαλύτερό μου όνειρο, ώρα να πω αντίο στο ποδόσφαιρο». Ο Μπαρμπόσα έμεινε για δύο χρόνια στην ΑΕΚ με την οποία κατέγραψε 70 συμμετοχές με 15 γκολ και 17 ασίστ ενώ κατέκτησε το Κύπελλο το 2016.

Επανέρχεται στο προσκήνιο

Ο Κώστας Μπράτσος είναι ο διάδοχος του Ντέιβιντ Νίλσεν στον πάγκο της Κηφισιάς, με τους νεοφώτιστους να ανακοινώνουν χθες την πρόσληψη του έλληνα τεχνικού. Ο Μπράτσος αποχώρησε από τον Βόλο στην αρχή της σεζόν λόγω της κακής πορείας της ομάδας και τώρα καλείται να βγάλει από τη δύσκολη θέση την Κηφισιά που παλεύει επίσης για την παραμονή της. Το ντεμπούτο του θα γίνει στο παιχνίδι της προσεχούς αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ.

Κοντά στην επάνοδο ο Ναδάλ

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ράφα Ναδάλ στα μεγάλα τουρνουά δεν συντελέστηκε στο αυστραλιανό όπεν, φαίνεται όμως ότι θα γίνει πραγματικότητα σε περίπου 20 μέρες. Ο ισπανός σουπερστάρ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε λίγο πριν αρχίσει το major τουρνουά της Μελβούρνης και θα πατήσει ξανά στα courts στην Ντόχα του Κατάρ και το 250άρι τουρνουά που θα διοργανωθεί εκεί από 19 ως 24 Φεβρουαρίου. Οπως υποστηρίζει ο προπονητής του, Κάρλος Μόγια, αμέσως μετά ο Ναδάλ θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τα δύο Μάστερς του Μαρτίου σε Ιντιαν Γουέλς και Μαϊάμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα