Συρία: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμούς στη Χομς

«Μετρήσαμε 47 νεκρούς από τα μεσάνυχτα» δήλωσε ακτιβιστής στο πρακτορείο Reuters από την πολύπαθη Χομς. Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση της Συρίας απορρίπτει τις διαβεβαιώσεις του Αλ-Άσαντ ότι δεσμεύεται να σταματήσει τη βία στη χώρα.

Ο Σύρος πρόεδρος είπε στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών που επισκέφθηκε τη Δαμασκό ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τα σχέδια για σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα του.

Σύμφωνα με το επίσημο συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana, ο Μπασάρ Αλ-Άσαντ «καλωσόρισε όλες τις
προσπάθειες για επίλυση της κρίσης».

Ωστόσο, ηγέτες της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι η συνεχιζόμενη αιματοχυσία δείχνει ότι είναι πολύ αργά για τον Σύρο πρόεδρο να προσφέρει συμβιβασμό.

«Είναι αδύνατον για τον Άσαντ να κυβερνά, αφού βομβάρδισε τις δικές του πόλεις» δήλωσε ο εξόριστος ηγέτης της αντιπολίτευσης, Καμάλ Αλ-Λαμπουάνι.

«Αυξάνει τη χρήση στρατιωτικής δύναμης, είτε για να βυθίσει τη Συρία στο χάος, είτε για να βελτιώσει τη διαπραγματευτική του θέση» πρόσθεσε.

Ούτε την κυβέρνηση Ομπάμα δεν «έπεισαν» οι δεσμεύσεις του Σύρου προέδρου ενώπιον του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι ΗΠΑ ζητούν τον άμεσο τερματισμό της βίας και δηλώνουν ότι εξετάζουν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Συρίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα