Συναγερμός στη Γαλλία για τον εντοπισμό του «δολοφόνου με το σκούτερ»

Σε αυτήν την βαθμίδα δίνεται η δυνατότητα για τη λήψη σειράς αυστηρών μέτρων και ελέγχων, σε τραίνα, εναέριο κυκλοφορία, περιορισμών ή απαγορεύσεων στην κυκλοφορία στα τούνελ, αναστολή των αστικών μεταφορών και του μετρό, καθώς και
αναστολή κάθε σχολικής δραστηριότητας.

Για την ώρα το Vigipirate-Ecarlate έχει ενεργοποιηθεί στη νότιο Γαλλία και ιδίως στην περιφέρεια της Τουλούζης, κάτω από τον έλεγχο του ίδιου του υπουργού εσωτερικών
Κλοντ Γκεάν ο οποίος έχει μεταβεί στην Τουλούζη και έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει έως ότου λυθεί η υπόθεση.

Πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό

Ενα «γιγαντιαίο ανθρωποκυνηγητό» έχει ήδη ξεκινήσει για την ανακάλυψη του δολοφόνου με τη συμμετοχή 14 διαφορετικών σωμάτων της αστυνομίας.

Βάσει των στοιχείων που διαθέτει η αστυνομία, η δολοφονία στο εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη σχετίζεται με δύο άλλες εν ψυχρώ δολοφονίες στρατιωτικών λίγες μέρες πριν, στην Τουλούζη και τη γειτονική πόλη Μοντομπαν (Montauban), λόγω της
χρήσης του ίδιου όπλου, διαμετρήματος 11,43.

Η Εισαγγελία Παρισίων χαρακτήρησε τις πράξεις «ανθρωποκτονίες σε συνδυασμό με τρομοκρατική δράση» και αποφάσισε να διεξαγάγει η ίδια τις τρεις έρευνες συγχρόνως, λόγω της αντιτρομοκρατικής εμπειρίας που έχει.

Σημειωτέον ότι στο σχολείο ο δολοφόνος χρησιμοποίησε κατ'αρχάς ένα άλλο όπλο 9 χιλιοστών με το οποίο σκότωσε τον 30χρονο καθηγητή με τα δύο ανήλικα παιδιά του και τραυμάτισε σοβαρά ένα δεκαεπτάχρονο αγόρι.

Το όπλο όμως μπλόκαρε και έτσι χρησιμοποίησε το 11,43 με το οποίο σημάδευσε σχεδόν εξ'επαφής στον κρόταφο την οκτάχρονη κόρη του διευθυντή του ιδρύματος.

Το όπλο αυτό είχε χρησιμοποιήσει για τους στρατιωτικούς που ανήκαν στο σώμα των αλεξιπτωτιστών του στρατοπέδου της Μοντομπάν.

Ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί που έσπευσε στην Τουλούζη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι από τους αλεξιπτωτιστές οι τρείς είχαν καταγωγή από το Μάγρεμπ και ο ένας από τις Αντίλες, το δε σχολείο ήταν εβραϊκό, πράγμα που τον έκανε να μιλήσει για «ρατσιστική» ενέργεια.

Μια πιθανότητα που διερευνάται από την αστυνομία επικεντρώνεται γύρω από τρείς στρατιωτικούς του 17ου σώματος των αλεξιπτωτιστών της Μοντομπάν που εκδιώχθηκαν από το στρατόπεδο αφού προηγούμενα πέρασαν πειθαρχικό λόγω νεοναζιστικής δράσης.

Ολα αυτά τα γεγονότα έχουν βυθίσει τη γαλλική κοινωνία σε προβληματισμούς και σκέψεις για τις ανησυχητικές τάσεις που αρχίζουν να ριζώνουν στη γαλλική κοινωνία όπως πρώτος υπογράμμισε από την Τουλούζη ο κεντρώος υποψήφιος Φρανσουά
Μπαϊρού :

«Η δολοφονία της Τουλούζης» είπε, «έχει τις ρίζες της στην πολιτεία της κοινωνίας μας, που είναι άρρωστη από τους διχασμούς της. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας που μια τέτοια δολοφονία έγινε εις βάρος παιδιών εξ'αιτίας της καταγωγής τους και της θρησκείας της οικογένειάς τους».

Ο Φρανσουά Μπαϊρού κατήγγειλε στη συνέχεια τους πολιτικούς που διακρίνουν τα άτομα σε σχέ
Keywords
Τυχαία Θέματα