Στον Κορυδαλλό οι πρωταγωνιστές του Aκης - gate

Στο κελί 2 της 6ης πτέρυγας του Κορυδαλλού πληροφορήθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος ότι οι δικαστές έστειλαν στη φυλακή όλους τους συγκατηγορουμένους του με τους οποίους φέρεται να είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό το ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος. Λίγες ώρες μετά τη μεταγωγή του στο κελί όπου μέχρι πρότινος ήταν κρατούμενος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ,
τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι. Ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας οδηγήθηκε στην ίδια πτέρυγα, αλλά σε διαφορετικό όροφο από τον Ακη Τσοχατζόπουλο, οι επιχειρηματίες Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης κρατούνται στην Α' πτέρυγα, ενώ η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου μετήχθη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Ο πρώην υπουργός πέρασε την πύλη των φυλακών του Κορυδαλλού χωρίς να φορά χειροπέδες και οδηγήθηκε αμέσως στο κελί του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε, όπως προβλέπει ο κανονισμός της φυλακής, να μπορεί να έχει δικά του σεντόνια και ρούχα (πιτζάμες και φόρμες) , ενώ δεν προέβαλε κανένα άλλο αίτημα που να σηματοδοτεί ιδιαίτερη μεταχείριση για όσο καιρό παραμείνει στη φυλακή. Στο κελί εξάλλου, μένει μόνος του και έχει δικαίωμα να προαυλίζεται συγκεκριμένες ώρες μαζί με τους άλλους κρατουμένους. Στην 6η πτέρυγα κατά κανόνα «φιλοξενούνται» οι κρατούμενοι που ζητούν προστασία, όπως δικαστές, δικηγόροι, επιχειρηματίες που βρέθηκαν προφυλακισμένοι κυρίως για οικονομικά αδικήματα, αλλά και όσοι εργάζονται στη φυλακή. Εναν όροφο πιο πάνω, στην ίδια πάντα πτέρυγα, βρίσκεται από χθες ο πρώτος εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας, ο οποίος έπειτα από μια τυπική απολογία στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Γιώργου Βούλγαρη κρίθηκε προφυλακιστέος. Τον Ν. Ζήγρα, κατά πληροφορίες, επισκέφθηκε γιατρός, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και πολλά χρόνια και αν χρειαστεί θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο των κρατουμένων. Και ενώ ο πρώην υπουργός είναι από χθες υπόδικος στον Κορυδαλλό, με γραπτή δήλωσή του, μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του χαρακτηρίζει «υπερβολική την προφυλάκισή του, η οποία αποτελεί "προκαταβολή ποινής" και παραβιάζει τόσο τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, όσο και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
ΠΡΟΣΦΥΓΗ. Οι δικηγόροι του Ακη Τσοχατζόπουλου ετοιμάζονται ήδη να προσφύγουν κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης και ανοίγοντας τα χαρτιά τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η υψηλή αναγνωρισιμότητά του, λόγω της μακράς θητείας του στην πολιτική και σε καίριες κυβερνητικές θέσεις, αποτελεί ένα επιπρόσθετο στοιχείο, που καθιστά την επιβολή της κράτησής του λόγω υπόνοιας φυγής άνευ αντικειμένου». Και προσθέτουν: «Από το φθινόπωρο του 2007 δεν έχει καμία επίσημη ιδιότητα, κάθε πτυχή της δραστηριότητάς του ελέγχεται από τις διωκτικές αρχές» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα