Στην τελική ευθεία η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να καθυστερήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα λόγω των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα κόμισε φθάνοντας στο Eurogroup και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που είπε πως αυτήν την εβδομάδα, μόλις εκπληρωθούν και τελευταίες αμιγώς

τυπικές προϋποθέσεις, θα υπογραφεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας.

«Δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες» ανέφερε στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας».

οίΑπό την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την πεπθηση ότι θα υπάρξει καθολική συμμετοχή στο PSI και παράλληλα τόνισε ότι στόχος της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και η επιστροφή στην ανάπτυξη.

«Περιμένουμε την ανταπόκριση των αγορών στην παράταση της προσφοράς μας προς το υπολοιπόμενο 4% των κατόχων ελληνικών ομολόγων αλλοδαπού δικαίου», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Η αγορά», πρόσθεσε, «κατανοεί πολύ καλά ότι η αποδοχή της προσφοράς μας είναι μια έξυπνη και αποδοτική λύση». Στο σημείο αυτό δήλωσε «πολύ αισιόδοξος ότι θα υπάρξει καθολική συμμετοχή στο PSI».

Ο Γιούνκερ απηύθυνε δημόσια έκκληση στην ισπανική κυβέρνηση, να τηρήσει φέτος απαρεγκλίτως τον στόχο που έχει θέσει. Συγχρόνως, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, «άφησε ανοικτή την πόρτα» όσον αφορά τις διαβουλεύσεις Μαδρίτης-Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το περυσινό δημοσιονομικό έλλειμμα.

«Ξεκινούμε από το ότι η Ισπανία θέλει και πρόκειται να υλοποιήσει τον στόχο της για το δημοσιονομικό έλλειμμά της φέτος», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Eξάλλου, σε δηλώσεις του πριν το Eurogroup o Σόιμπλε αρνήθηκε να συγκρίνει την Ισπανία με την Ελλάδα. Όπως είπε, «η Ισπανία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και αυτό επιβεβαιώνεται από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, όπου τα επιτόκια δανεισμού για τη χρηματοδότηση της Μαδρίτης έχουν μειωθεί σημαντικά».

«Είμαστε όλοι σε έναν δύσκολο δρόμο αλλά οι εξελίξεις τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα