Σε νοσοκομείο μεταφέρθηκε η Γιούλια Τιμοσένκο

Αυτοκινητοπομπή τεσσάρων οχημάτων με τη συνοδεία της ουκρανικής αστυνομίας έφτασε στο νοσοκομείο του Χαρκίβ, όπου θα υποβληθεί σε θεραπεία.

«Η Γιούλια Τιμοσένκο μεταφέρθηκε από το σωφρονιστικό ίδρυμα Κατσανίβσκα στο νοσοκομείο» επιβεβαίωσαν οι σωφρονιστικές υπηρεσίες.

«Κατά τη διακομιδή της η κρατούμενη δεν διατύπωσε κανένα παράπονο ούτε προέβη σε δήλωση. Η κατάσταση της υγείας της δεν επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τους γιατρούς» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Για την αποκατάσταση της υγείας θα μεριμνήσει ο γιατρός της γερμανικής κλινικής

Charity Λουτς Χαρμς μαζί με Ουκρανούς γιατρούς» επισήμαναν οι σωφρονιστικές υπηρεσίες.

Ένας από τους δικηγόρους της Τιμοσένκο, ο βουλευτής Σεργκούι Βλασένκο, είπε ότι έχει άδεια να δει την πελάτισσά του την Πέμπτη.

Η Γιούλια Τιμοσένκο επρόκειτο να σταματήσει την Τετάρτη την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου για να διαμαρτυρηθεί για τις κακοποιήσεις που υπέστη στη φυλακή.

Οι συνθήκες κράτησής της έχουν προκαλέσει ένταση στη σχέση της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρωτοπόρος της πορτοκαλί επανάστασης στην Ουκρανία το 2004, η Τιμοσένκο φυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2011 και καταδικάστηκε τον Οκτώβριο σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας. Η ίδια κατήγγειλε τη δίκη αυτή ως μια προσωπική εκδίκηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος εξελέγη το 2010.

Keywords
Τυχαία Θέματα