Σε 6 μήνες η πρώτη βολή S-300 στην Κρήτη

Οι δύο μονάδες S-300 παραλήφθηκαν το 1999 αλλά έκτοτε παραμένουν... άκαπνες παρόλο που είναι πλήρως ενταγμένες στα σχέδια άμυνας της χώρας και συμμετέχουν κανονικά σε ασκήσεις.

Το τελευταίο μεγάλο ζήτημα σχετικά με το σημείο ασφαλούς αυτοκαστροφής αν υπάρξει πρόβλημα στην δοκιμή αντιμετωπίστηκε με τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις της Μόσχας και απομένουν ορισμένα μικρότερα ζητήματα όπως η επαναπιστοποίηση των βλημάτων.

Χθες επιθεώρησαν το σύστημα στην αεροπορική βάση Ηρακλείου (126 Σμηναρχία Μάχης) οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ
στρατηγός Μ. Κωσταράκος και ΓΕΑ αντιπτέραρχος Αντ. Τσαντηράκης (φωτογραφία) στο πλαίσιο της προ μηνός εντολής του πρώτου για επιτάχυνση των διαδικασιών για την βολή που θα γίνει από το Συμμαχικό Πεδίο Βολής της Κρήτης.

Δόθηκαν επίσης κατευθύνσεις και οδηγίες στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας του συστήματος πέραν της βολής.

Η υπόθεση της βολής επί πολλά χρόνια ''σερνόταν'' για πολλούς λόγους- η κάθε πλευρά έδινε τις δικές της απαντήσεις, αλλά η αιτία ήταν στην... μέση, λένε αναλυτές: Και κάποιοι στην Ελλάδα έδειχναν ''αυτοσυγκράτηση'' μήπως δήθεν ενοχληθούν οι ΗΠΑ και οι Ρώσοι φημίζονται για την γραφειοκρατία τους κάποιες φορές. Την τελευταία διετία πάντως κινήθηκε αρκετά η υπόθεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα