Σαμαράς: «Η Ελλάδα δεν είναι χαμένη υπόθεση»

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι αρκετές χώρες-μέλη της ΕΕ ζούσαν για χρόνια πέραν των δυνατοτήτων τους, ενώ για την Ελλάδα προσθέτει πως εδώ και καιρό είναι μια «δημοσιονομική αποτυχία», που βιώνει τον πέμπτο χρόνο της ύφεσης.

Ο κ. Σαμαράς προσθέτει πως το επίπεδο ζωής του Έλληνα έχει πέσει από το ένα άκρο στο άλλο: από την υπερβολική κατανάλωση με ανεπαρκή παραγωγή στην ατελείωτη λιτότητα χωρίς καμία πρόοδο.

Ο κ.
Σαμαράς θέτει το θέμα της ανάπτυξης και της προώθησής της, ώστε να ξεκινήσει η αναθέρμανση της οικονομίας και υπογραμμίζει ότι ελληνική εμπειρία δείχνει ότι η προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα χωρίς αναπτυξιακά μέτρα.

Σημαντικό για να υπάρξει ανάκαμψη στη χώρα, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, είναι να στηρίξουν την ελληνική προσπάθεια και οι Ευρωπαίοι, ώστε να γίνει η Ελλάδα «ένα άνευ προηγουμένου θετικό παράδειγμα για την ευρωζώνη», ενώ αναφέρει πως αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν δίστασαν να πουν πως η χώρα πρέπει να εκδιωχθεί από το ευρώ, κι όμως η Ελλάδα τα κατάφερε.

Παράλληλα, προβλέπει ότι εάν δεν υπάρχει ανάκαμψη, η κατάσταση θα επιδεινωθεί και αφήνει αιχμές για το εφαρμοζόμενο οικονομικό πρόγραμμα, υποστηρίζοντας:

«Αναλάβαμε τη δέσμευση να εκπληρώσουμε τους στόχους του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Ελλάδα και θέλουμε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας μέχρι κεραίας. Αλλά όσο πιο πολύ διαρκεί η ύφεση, τόσο θα απέχουμε από τους στόχους μας. Θέλουμε να ανατρέψουμε αυτήν την τάση, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο».
Keywords
Τυχαία Θέματα