Ράλλυ Ακρόπολις: Ετοιμη η υπερειδική στο ΟΑΚΑ να ανεβάσει την αδρεναλίνη

Το εμβληματικό «Ράλι των Θεών», όπως έχει γίνει διεθνώς γνωστό με την επαναφορά του, από πέρσι, στο καλεντάρι του WRC,  πρωταγωνιστεί και φέτος και αποτελεί τον δέκατο γύρο του θεσμού. Οι χωμάτινες ειδικές διαδρομές θα κατακλυστούν από χιλιάδες φανατικούς οπαδούς των σκληροτράχηλων, νέων και υβριδικών αγωνιστικών, όμως, φέτος, επανέρχεται με ακόμη πιο ένθερμες «αγκαλιές» από τους διοργανωτές, η σούπερ ειδική διαδρομή, στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις φθινοπωρινές ημέρες έχουν σημείο εκκίνησης, την φαντασμαγορική

παράσταση που θα δοθεί μέσα στην σούπερ ειδική διαδρομή, την ΕΚΟ Super Special Stage, μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, μπροστά στα μάτια δεκάδων χιλιάδων θεατών.

Για την ΕΚΟ Super Special Stage @ Olympic Stadium που θα κάνει την πρεμιέρα του αγώνα, το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει, ήδη, η διάθεση των εισιτηρίων, με το κόστος των οποίων να ξεκινά από τα 10 ευρώ και φθάνει έως τα 40 ευρώ, ενώ, χιλιάδες εισιτήρια θα έχουν μέση τιμή 18,5 ευρώ.

Εκτός από την απογευματινή υπεριειδική, νωρίτερα, θα ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις της διαδρομής από τα πληρώματα, ενώ, στις 5 το απόγευμα, θα  διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός e-Sports WRC - για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Πρόκειται για το εικονικό Πρωτάθλημα WRC που μεταξύ άλλων δημιουργεί ακόμα περισσότερες προοπτικές ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί περισσότερο προσβάσιμος στις νεαρές ηλικίες. Επίσης, στις έξι και μισή το απόγευμα, οι κορυφαίοι οδηγοί Ράλλυ στον κόσμο, καθώς και οδηγοί από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα βρεθούν στο Rally Village του για να υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους του σπορ.

Επιστροφή μετά από 17 χρόνια 

Η υπερειδική διαδρομή, στο ΟΑΚΑ είχε κλέψει την παράσταση μιας και τα θηρία του WRC, στην διοργάνωση του θεσμού, το 2005, κατάφερε να συγκεντρώσει και να ξεσηκώσει 60.000 θεατές που έσπευσαν να δουν από κοντά το μοναδικό θέαμα.  Mετά τους Oλυμπιακούς Aγώνες του 2004, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός συνέβη ένα χρόνο μετά, με τους κορυφαίους αθλητές του μηχανοκίνητου σπορ και τους «θεούς» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WRC, σε μια βραδιά που άφησε τις …στριγγλιές των αγωνιστικών να δίνουν ρεσιτάλ αγωνιστικής οδήγησης, κάτω από τα δυνατά φώτα του ΟΑΚΑ. Και φέτος, οι διοργανωτές ευελπιστούν, ότι το θέαμα θα είναι μοναδικό και θα αφήσει και πάλι τη σφραγίδα του, στο μηχανοκίνητο στερέωμα.

Δεκαέξι στροφές, μια γέφυρα 

Η ειδική διαδρομή θα αποτελεί μια εντυπωσιακή, τεχνητή κατασκευή η οποία, θα ανοίξει ένα μεγάλο παράθυρο σε όλο τον κόσμο, χάρη στην τηλεοπτική μετάδοση, που θα μεταφερθεί σε 150 χώρες. Υπολογίζεται, ότι το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, πάνω από 50 εκατομμύρια τηλεθεατές θα θαυμάσουν τα 70 αγωνιστικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για μια διαδρομή, με παράλληλη κίνηση, ώστε να μπορούν να τρέχουν οι αγωνιζόμενοι ανά ζευγάρια.  Η προπώληση των εισιτηρίων για την ΕΚΟ Super Special Stage @OAKΑ έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ, το σόου θα διαρκέσει έως το βράδυ.

Η κατασκευή της πίστας είναι σχεδόν έτοιμη και περιλαμβάνει 16 στροφές, και  μία γέφυρα και ένα άλμα. Όλα αυτά απαιτούν τη συνδρομή 200 εργαζομένων, 1.000 κυβικά μέτρα χαλίκι, 4.000 τετραγωνικά μέτρα ξύλο, 120 τόνοι χάλυβα, 1.004 μέτρα προστατευτικά στηθαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα