Πρόσφυγες

Το «Αριστερά Μπροστά» δεν ήταν καλό ως τίτλος. Γιατί σε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων είναι η θέση της όπισθεν. Προβοκατόρικο βέβαια. Το δεξιά και πίσω είναι πιο σωστή θέση για την όπισθεν, αλλά, δυστυχώς, συμβαίνει με αρκετούς αντιδραστικούς κατασκευαστές. Το «Νέα Αριστερά» είναι πιο σωστό. Γιατί έχει και το στοιχείο της πολιτικής προσφυγιάς. Πώς είναι η Νέα Σμύρνη; Η Νέα Ιωνία; Ετσι και η Νέα

Αριστερά. Οι πρόσφυγες του ΣΥΡΙΖΑ που ίδρυσαν έναν καινούργιο πολιτικό τόπο.

Επίσης το λογότυπο είναι αρκετά ευρηματικό, λαμβάνοντας υπόψη πως φτιάχτηκε στο πόδι. Ενας άνθρωπος με ανοιχτά χέρια, που πάντως κατευθύνεται στα δεξιά, αλλά και ένα βέλος που δείχνει προς τα πάνω και αριστερά. Σχεδιαστικά παραπέμπει στο logo της Alpha Bank. Το δε κόκκινο βέλος που δείχνει την κουκκίδα πάνω και αριστερά, είναι αντιστροφή του σήματος μίας ταϊλανδέζικης εταιρείας επίπλων, κάτι που μάλλον αποτελεί σύμπτωση. Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στην παρουσίαση στέλνουν μήνυμα συμπερίληψης, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν ενθουσιώδης αν και δεν επρόκειτο να ακούσει τίποτα περισσότερο από τα αναμενόμενα και τα συνήθη.

Τι ξεχώρισα από όλα αυτά; Τον ενθουσιασμό της Αχτσιόγλου. Σοβαρολογώ. Εδειχνε τόσο χαρούμενη, τόσο ορεξάτη και τόσο αισιόδοξη. Και ήταν αληθινή. Δεν την παρακολουθώ και ως stalker, αλλά νομίζω ότι δεν την έχω ξαναδεί έτσι. Μακάρι να της βγει σε καλό.

Απαντες επισημαίνουν μία χαριτωμένη λεπτομέρεια. Τι θα κάνει το νέο κόμμα; Θα υπερασπίζεται τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ; Φυσικά. Και αυτό γίνεται πιο εύκολο καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ της σφραγίδας καταγγέλλει την παλαιότερη εκδοχή του. Αλλωστε η Νέα Αριστερά θα επιδιώξει να πει στο πολιτικό ακροατήριο ότι αυτή αντιπροσωπεύει τον αυθεντικό, τον γνήσιο, τον ορθόδοξο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κασσελάκης πήρε το όνομα, αλλά αυτοί έχουν τη χάρη. Και εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να την πατήσουν. Γιατί αν εμφανιστούν ως το φάντασμα του παλιού ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως κάτι πραγματικά καινούργιο, τότε η πελατειακή βάση θα είναι εξ ορισμού περιορισμένη. Ας μας πουν κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα