«Πράσινο φως» από Σόιμπλε για την εκταμίευση της έκτης δόσης

Η έκθεση των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ελληνική οικονομία θα συζητηθεί στο Eurogroup της Τρίτης στις Βρυξέλλες, στο οποίο θα ανακοινωθεί αν θα συνεχιστεί ή όχι η συνέχιση της δανειακής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

Μιλώντας

σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ο κ. Σόιμπλε κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις συνομιλίες με τους πιστωτές της για το «κούρεμα» των χρεών της, βάσει της συμφωνίας της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, δεν υπάρχει πλέον μεγάλη ανησυχία για το αν η τρόικα θα αποδεχθεί την επιστολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, που στηρίζει το νέο πρόγραμμα διάσωσης, και για τον αν θα εγκριθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Μετά την αναποφασιστικότητα και τις καθυστερήσεις των τελευταίων μηνών, η αποδέσμευση των χρημάτων βρίσκεται σε καλό δρόμο, εκτιμούν και πολλές άλλες ευρωπαϊκές πηγές.

«Θα δούμε αν θα υπάρξουν αμφισβητήσεις και ποια είναι η πρόοδος του σχέδιου προσαρμογής της Ελλάδας», δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα αποφασίσουμε για την εκταμίευση της έκτης δόσης, οπότε, όπως λένε, τρίτη και τυχερή», φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο ίδιος είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει πρώτα να εξετάσει τις γραπτές εγγυήσεις που έχουν αποστείλει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου πριν λάβουν την τελική τους απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα