Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Microlino

Η κατηγορία των nanocar αλλάζει το τοπίο των μετακινήσεων στις πόλεις με γοργούς ρυθμούς και φέρνει νέες συνήθειες που υπόσχονται να κάνουν τις διαδρομές πιο αγχολυτικές, οικονομικές και εύκολες. Σε αυτό το πεδίο κινούνται και τα νέα μοντέλα που, μπορεί σήμερα, να μετριούνται στα δάχτυλα, αλλά, τα σχέδια των αυτοκινητοβιομηχανιών, αποκαλύπτουν ένα μπαράζ μικρών μοντέλων – ακόμη και κάτω από τα 3 μέτρα – που θα αποτελούν τον τετράτροχο σύντροφο των μελλοντικών οδηγών. Σε αυτή την οικογένεια των microcar κινείται και το Microlino,

που ήδη λανσάρεται και στην χώρα μας  – ξεκίνησε επίσημα την πορεία του και στην Ελλάδα μέσα από το Δίκτυο καταστημάτων της Kosmoride. Είναι μικρό, αγγίζει σε μήκος τα 2,5 μέτρα ενώ είναι και αμιγώς ηλεκτρικό.

Στο εσωτερικό του μπορούν να βολευτούν δύο επιβάτες και είναι σχεδιασμένο στην Ελβετία. Σύμφωνα με έρευνα, κατά μέσο όρο, ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιείται από μόλις 1,2 άτομα και καλύπτει καθημερινή απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων, οπότε η αστική μετακίνηση αποτάσσει κάθε μεγάλο αυτοκίνητο, που απλά …πιάνει χώρο.

Το Microlino , ως αμιγώς ηλεκτρικό , είναι εξοπλισμένο με τρεις διαφορετικές εκδόσεις μπαταρίας, χωρητικότητας 6, 10,5 και 14 kWh οι οποίες επιτρέπουν αυτονομία 91, 177 και 230 χλμ! Η τελευταία έκδοση είναι ακρούντως ικανοποιητική για τις αστικές μετακινήσεις. Η εταιρεία αναφέρει ότι η μικρή και η μεγάλη μπαταρία αναμένονται να είναι διαθέσιμες το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Σε επιδόσεις, έχει μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ/ώρα και χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 230 λίτρα. Μπορεί να φορτιστεί σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο φόρτισης, ή με μια πρίζα σπιτιού σε μόλις 4 ώρες. Χάρη στο περιορισμένο του βάρος περίπου 500 κιλών, ο μικρός ηλεκτροκινητήρας δεν θα δυσκολευτεί να μεταφέρει με άνεση τους δύο επιβάτες του και το φορτίο του πορτμπαγκάζ που αρκεί για 230 λίτρα – ότι πρέπει για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Το Microlino είναι άμεσα διαθέσιμο για online παραγγελίες και κοστίζει από 18.800 ευρώ. Το Microlino εκμεταλλεύεται άμεσα την κρατική επιδότηση των 3.000€  ή των 4.000€ που προβλέπονται για νέους έως 29 ετών και η αρχική του τιμή ορίζεται στα 15.900 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα