Πλήθος κόσμου στην ομιλία Ράμα στο Γαλάτσι – Σημαίες, πανό, μπλούζες και συνθήματα

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο στάδιο του Γαλατσίου το πρωί της Κυριακής για να παρακολουθήσει την ομιλία του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Οι Αλβανοί που διαμένουν στην Αθήνα και στις γύρω περιοχές αλλά και πολίτες της Αλβανίας που κατέφθασαν με λεωφορεία προσήλθαν με σημαίες της χώρας τους αλλά και -μερικοί εξ’ αυτών- μπλούζες με το πρόσωπο του Αλβανού πρωθυπουργού ή/και πανό.

Στιγμιότυπο έξω από το

στάδιο στο Γαλάτσι

Στιγμιότυπο έξω από το στάδιο στο Γαλάτσι

Το Christmas Theater έχει κατακλυστεί από κόσμο και οι διοργανωτές έστησαν έξω από το γήπεδο γιγαντοοθόνη ώστε να μπορέσουν όσοι παρευρέθηκαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Εντός του γηπέδου ακούγονται και συνθήματα.

Δείτε φωτογραφίες:

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Έντι Ράμα

Στιγμιότυπο έξω από το γήπεδο στο Γαλάτσι

Στιγμιότυπο έξω από το γήπεδο στο Γαλάτσι

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Έντι Ράμα απηύθυνε πρόσκληση στους Αλβανούς που διαμένουν στην Ελλάδα με βίντεο που περιελάμβανε τον… Ζορμπά.

Το βίντεο συνοδεύεται από μία φωτογραφία του Αλέξη Ζορμπά να χορεύει το γνωστό συρτάκι, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται η φωτογραφία της Ακρόπολης με τις σημαίες της Ελλάδος και της Αλβανίας -που είχε αναρτήσει τις προηγούμενες μέρες- ο Έντι Ράμα στο Facebook. Η ηχητική υπόκρουση του βίντεο, μάλιστα, είναι από τη γνωστή σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι ο Έντι Ράμα είχε αναρτήσει τις προηγούμενες μέρες πρόσκληση για την εκδήλωση αναγράφοντας πως «μπορείτε να περάσετε μαζί μας αυτή την ξεχωριστή στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους Αλβανούς της Ελλάδας».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι από την Ελληνική Αστυνομία έχει εκπονηθεί σχέδιο που περιλαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να διεξαχθεί η ομιλία χωρίς εντάσεις και απρόοπτα.

Συγκεκριμένα περί των 1.000 αστυνομικών (ΔΙ.ΑΣ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ), ελικόπτερα, εκπαιδευμένοι σκύλοι , drones, καθώς και ενισχυμένο δίκτυο πληροφοριών βρίσκονται επί ποδός για την ομαλή διεξαγωγή της ομιλίας.

Δείτε βίντεο μέσα από το στάδιο στο Γαλάτσι:

Albanian diaspora invited by PM Edi Rama in Athens. The PM is expected to propose a mechanism to enable the diaspora vote in the upcoming general elections and also deliver a message to the greek people. pic.twitter.com/u9XaWpyYpW

— Leftioni Peristere  (@Leftioninew) May 12, 2024

Μήνυμα Μπελέρη: Ο Ράμα θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης έστειλε μήνυμα για την εκδήλωση που διοργανώνει ο Έντι Ράμα στο Γάλατσι.

«Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς», υπογράμμισε μέσα από τις φυλακές Φιέρι ο Φρέντι Μπελέρης.

Παράλληλα επισήμανε πως ότι σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του. Σύμφωνα με τον Φρέντι Μπελέρη, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα