Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο βραβευμένος με Χρυσή Μπάλα πρώην αστέρας της Ίντερ και της Μπαρτσελόνα

Σε ηλικία 88 ετών, έφυγε από τη ζωή ο πρώην αστέρας των Ίντερ και Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρεθ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ισπανούς ποδοσφαιριστές καθώς είναι ο μόνος που έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα (1960).

Ο θρυλικός μέσος, ο οποίος ήταν γνωστός ως Luisito, έχει θεωρηθεί από τους φίλους της Inter ως «ο τέλειος παίκτης που με το ταλέντο του ενέπνευσε γενιές και γενιές».

Luis Suárez Miramontes, one of Spain’s best ever players, has passed

away aged 88.

Legend of Barcelona and Inter and the only Spanish male Ballon d’Or winner.

Rest in pace, Luisito pic.twitter.com/E3IMAHfYp2

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) July 9, 2023

Ο Σουάρεθ, ο οποίος μέτρησε 32 συμμετοχές με την Ισπανία και τη βοήθησε να γευτεί τη δόξα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1964, ωστόσο αξέχαστα θα μείνει η εμβληματική του θητεία στο Σαν Σίρο, όπου έγινε μέλος της Ίντερ το 1961 και πέρασε εννέα αξέχαστα χρόνια στο Μιλάνο.

Ο Σουάρεθ συνέβαλε σημαντικά στην κατάκτηση τριών τίτλων της Serie A, δύο ευρωπαϊκών κυπέλλων και δύο διηπειρωτικών κυπέλλων από τους Νερατζούρι.

The perfect player who, through his talent, inspired generations.

Ciao, Luisito.#FCIM pic.twitter.com/lPnmw8qifh

Inter (@Inter_en) July 9, 2023

Πριν από τη συνεργασία του με την Ίντερ, πέρασε έξι σεζόν στη Μπαρτσελόνα. Εκεί κατέκτησε δύο πρωταθλήματα La Liga, με τον Σουάρεθ να αποτελεί επίσης θρυλική φιγούρα στο Καμπ Νου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στους «μπλαουγκράνα», το 1960, έγινε ο πρώτος -και μέχρι στιγμής μοναδικός- ποδοσφαιριστής ισπανικής καταγωγής που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα.

Ο Σουάρεθ έπαιξε τα τρία τελευταία χρόνια της καριέρας του στην Ιταλία με τη Σαμπντόρια, προτού ασχοληθεί με την προπονητική. Επέστρεψε στην Ίντερ τρεις φορές ως προπονητής, αλλά δεν μπόρεσε να επαναλάβει τις επιτυχίες που έζησε με τον σύλλογο ως ποδοσφαιριστής. Υπήρξε επίσης προπονητής της ομάδας U21 της Ισπανίας αλλά και της πρώτης ομάδας των «φουριας ρόχας».

Keywords
Τυχαία Θέματα