Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας εκκόλαψε τον πολακισμό»

Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σκιά των εξελίξεων με τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά.

«Ο κ. Τσίπρας εκκόλαψε τον πολακισμό» τόνισε ο κ. Οικονόμου ενώ πρόσθεσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, το μόνο που αρκέστηκε

να του καταλογίσει είναι προσωπική σταυροφορία κατά του καθεστώτος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μεγάλες ευθύνες Τσίπρα. Αναφερόμενος στις εξελίξεις σχετικά με τον Παύλο Πολάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταξύ άλλων τόνισε: «Για να απαλλαγούν από τον πολακισμό το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο άνθρωπος που επί 15 χρόνια παραμένει αρχηγός του κόμματος να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη για την κατρακύλα».

Σήμερα, συνέχισε ο κ. Οικονόμου, μπροστά στην κατακραυγή της κοινωνίας, ετοιμάζονται να απομακρύνουν από τις τάξεις του κόμματος τον κ. Πολάκη. «Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Πολάκης πρέπει να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Για το άλλο ζήτημα, αυτό του κ. Παππά, αναρωτήθηκε  εάν ο κ. Τσίπρας θα  αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Παππά και εάν θα τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια.

«Όσο δεν τον πράττει μία εξήγηση υπάρχει. Ο κ. Παππάς κρατά με κάτι πολύ δυνατό τον κ. Τσίπρα».

Ο πολακισμός και η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου σε άλλο σημείο.

«Είναι το ανώτατο στάδιο του συριζαϊσμου που ενέπνευσε και εξέθρευσε από το 2011 ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν δίστασε μπροστά σε τίποτα και κανέναν προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Η αρχή έγινε στην πλατεία Συντάγματος. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Δημιούργησε πολιτικό πολτό φανατισμού, μίσους και παράλογων αιτημάτων. Η κυβέρνησή του είχε σκοπό από τότε να επιβάλλει αυταρχικό καθεστώς και γ’ αυτό προσπάθησε να φυλακίσει κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης 2012-2015 με κουκουλοφόρους μάρτυρες και με το Νίκο Παππά επιχείρησαν να ελέγξουν τα ΜΜΕ. Δεν δίστασαν να συνεργαστούν ακόμα και με τα άκρα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σφοδρή επίθεση

Σημείωσε ακόμη ότι «για να απαλλαγούν από τον πολακισμό, το ελάχιστο που απαιτείται είναι ο κ. Τσίπρας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την κατρακύλα». Ρώτησε επίσης αν οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη χαρακτηρίζουν μόνο τον κ. Πολάκη όπως και η στοχοποίηση δημοσιογράφων. «Μόνο ο κ. Πολακης στοχοποίησε δημοσιογράφους ή μήπως κάτι αντίστοιχο έγινε σε εκδήλωση και σποτ του ΣΥΡΙΖΑ;», συνέχισε.

«Η δηλητηρίαση της πολιτικής και της κοινωνίας με ψέματα ήταν ευθύνη μόνο του κ. Πολάκη ή η κατασυκοφάντηση της Ελλάδας αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ;», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και είπε ότι όλα αυτά συνιστούν την κυρίαρχη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, τον συριζαϊσμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σύρονται στην αυτονόητη πράξη που είναι η διαγραφή του κ. Πολάκη και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδοκιμάσει λόγο και έργο το μεδούλι του συριζαϊσμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα