Ο Ντανιέλ Ποντένσε και οι πέντε στο… όριο

Δεν είναι παράξενο. Οσο πιο βαθιά προχωράς σε μια διοργάνωση, τόσο και γίνεται πιθανό να ανταμώσεις με πολλά και… διάφορα. Στην προκειμένη περίπτωση; Ο Ολυμπιακός και ο «κίτρινος» συναγερμός ενόψει της Φενερμπαχτσέ. Είναι τιμωρημένος ο Ντανιέλ Ποντένσε σε μια απουσία που προφανώς έχει τη σημασία της με θέα στον αυριανό προημιτελικό. Είναι όμως και μια πεντάδα ακόμη στο όριο. Πέντε που δεν πρέπει να δουν κίτρινη κάρτα, αν θέλουν να είναι στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τη ρεβάνς

της Πόλης (18/4). Πρόκειται για τους δύο βασικούς στόπερ της ομάδας, τον Νταβίντ Κάρμο και τον Παναγιώτη Ρέτσο. Τον αρχηγό Κώστα Φορτούνη. Και δύο παίκτες του rotation, όπως ο Βιθέντε Ιμπόρα και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Eκτός ΜΕΘ ο Manolo

Ευχάριστη είναι η εξέλιξη για την κατάσταση της υγείας του Μανώλη Μαυρομμάτη. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, ο καταξιωμένος αθλητικός συντάκτης και πρώην ευρωβουλευτής έχει διαφύγει τον κίνδυνο, καθώς από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Σημειώνω πως παραμένει σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Θυμίζω πως νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους.

Επίσκεψη στον Αλμέιδα

Ενας φίλος από τα όχι και τόσο παλιά βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα για την ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Ομάρ Ζαρίφ που το καλοκαίρι αποχώρησε από το τεχνικό επιτελείο του Ματίας Αλμέιδα για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια. Ο Ζαρίφ ήρθε στην Αθήνα για να τακτοποιήσει κάποια προσωπικά του θέματα και με αυτή την αφορμή βρέθηκε στο γήπεδο την Κυριακή για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Νέα πρόσωπα στους πάγκους του βόλεϊ

Αλλαγές ενόψει της νέας περιόδου στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ. Θα σας πω τι μαθαίνω. Ο Παναθηναϊκός έχει καταρχήν συμφωνία με τον Τούρκο Οτσάλ που ήταν στην ΑΕΚ (και παλαιότερα και στην Εθνική Γυναικών), ενώ η Ενωση συμφώνησε με τον Ιταλό Τζιανκρόσι Πασκουαλίνο που φεύγει σαν φίλος από το Μαρκόπουλο.

Γυναικοκτονία και αυτοκτονία στην Αργεντινή

Σοκ έχει προκαλέσει στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο η δολοφονία της Φλορέντσια Γκουϊνάζου από τον σύντροφο και πατέρα των δύο παιδιών της. Η 30χρονη ποδοσφαιρίστρια της ομάδας Ατλέτικο Αετζεντίνο της Μεντόσα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στις 6 Απριλίου και δίπλα της βρισκόταν ο σύντροφός της Ιγκνάσιο Νότο, 32 ετών ο οποίος μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον της αυτοκτόνησε. Στο σπίτι βρίσκονταν τα δύο παιδιά του ζευγαριού, ένα επτάχρονο αγόρι και η πεντάχρονη κόρη τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας ο δράστης πριν αυτοκτονήσει άφησε σημείωμα στην πόρτα του σπιτιού στο οποίο έγραφε: «Καλέστε την αστυνομία, τα παιδιά είναι μόνα τους».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε πως ο δράστης είναι ο Ιγκνάσιο Αγκουστίν Νότο, τον οποίον είχε καταγγείλει η Γκουϊνάζου τον Νοέμβριο του 2023 ζητώντας να φύγει από το σπίτι.

«Σταματήστε να μας σκοτώνετε», είναι το μήνυμα που ανέβασε το κλαμπ της Φλορέντσια Γκουϊνάζου στο Instagram.

Πολλές ομάδες εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους κυρίως με το σύνθημα Ni una menos –Ούτε μία λιγότερη– που χρησιμοποιείται από το 2015 στην Αργεντινή και σε άλλες ισπανόφωνες χώρες για να καταγγείλει τη βία κατά των γυναικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα