Ο γκέι ποδοσφαιριστής Zander Murray εμφανίζεται ως drag queen και «αμφισβητεί» την προκατάληψη

Ο Murray έγραψε ιστορία με το να γίνει ο πρώτος κορυφαίος Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής που αποκάλυψε ότι είναι γκέι το 2022, ενώ αγωνιζόταν στον σύλλογο Gala Fairydean Rovers – και είναι σαφές ότι είναι πρόθυμος να συνεχίσει να σπάει τα στερεότυπα, αφού δέχτηκε μια υπέροχη μεταμόρφωση από την αυτοαποκαλούμενη «Next Generation of Drag», Cherry West.

Στο video makeover,

που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της West στο YouTube, ο Murray και η West φαίνονται να συζητούν για όλα τα drag ζητήματα και για όλα τα ποδοσφαιρικά γεγονότα. Και, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Pink News, το δίδυμο μίλησε περαιτέρω για τους λόγους που η συνεργασία είναι τόσο σημαντική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHERRY WEST (@cherrywestuk)

«Μου άνοιξε και εμένα τα μάτια»

«Για μένα το να έχω κάποιον που είναι ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι … πολύ στην ανδρική κοινότητα του ποδοσφαίρου, να τον βλέπω να εμφανίζεται ως drag ήταν μια τόσο μοναδική εμπειρία», δήλωσε η West.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να ξεπερνάει τα όρια και έτσι μας ήρθε η ιδέα να μετατρέψω εγώ τον Zander σε drag».

«Αυτό που μου αρέσει σε αυτό, είναι το πόσο υγιές είναι όλο το βίντεο», συνέχισε η West, πριν απευθυνθεί στον Zander. «Έμαθα τόσα πολλά για το τι πέρασες όταν έπρεπε να κρύβεσαι, επειδή ήσουν τόσο απορροφημένος με το ποδόσφαιρο – οπότε πραγματικά μου άνοιξε και εμένα τα μάτια».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHERRY WEST (@cherrywestuk)

«Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό που το κάναμε αυτό- έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε άλλα νεαρά queer παιδιά όπως εμένα και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να κρύβουν αυτό που είναι επειδή βρίσκονται στον κόσμο του ποδοσφαίρου».

«Είτε σας αρέσει είτε όχι»

Για τον Zander, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο το 2023, το στερεότυπο «δεν είσαι τόσο γκέι» ήταν ένας σημαντικός λόγος για να συμμετάσχει στη συνεργασία.

«Πάντα μου λένε: «Ω, Zander, είσαι εντάξει, είσαι μια χαρά, αλλά βλέπεις όλους αυτούς που ντύνονται με γυναικεία ρούχα και είναι τελείως θηλυπρεπείς;»Εναπόκειται σε μένα, από αυτή τη θέση, να το αμφισβητήσω αυτό».

Πρόσθεσε επίσης: «Κάνοντας αυτή τη συνεργασία, απλά φάνηκε ότι είμαι μέρος αυτής της κοινότητας, είτε σας αρέσει είτε όχι».

Ο Murray έχει μιλήσει στο παρελθόν για το γεγονός ότι στις αρχές της δεκαετίας του ’20 ένιωθε σαν «θεραπεία μετατροπής» και ότι συχνά περιβαλλόταν από ομοφοβία εντός και εκτός γηπέδου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHERRY WEST (@cherrywestuk)

«Το να είσαι γκέι σε εκείνο το περιβάλλον θεωρούνταν κατώτερο. Υπήρχαν [συχνά] υποτιμητικά σχόλια στα αποδυτήρια. Δεν νομίζω ότι ήταν απαραίτητα ομοφοβικοί, είναι απλώς η έλλειψη παιδείας… και αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο. Απλά σκέφτεσαι, αυτό είναι ένα φρικτό πράγμα», δήλωσε.

*Mε πληροφορίες από Pink News

Keywords
Τυχαία Θέματα