Ο Φαν Πέρσι πρωταγωνιστής στο «Ανφιλντ»

Η Λίβερπουλ, για άλλη μία φορά δεν κατάφερε να εκμεταλευτεί το «Ανφιλντ» στο οποίο εφέτος έχει μόλις τέσσερις νίκες! Η Αρσεναλ, μία εβδομάδα μετά το εντυπωσιακό 5-2 επί της Τότεναμ, έφυγε νικήτρια από ένα σημαντικό ντέρμπι και μπαίνει αποφασιστικά στην ευθεία, για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η δε Λίβερπουλ, έμεινε να ... παραπονιέται για την τύχη της! Στο 18' ο Σέζνι απέκρουσε πέναλτι του Κάιτ (εντυπωσιακή απόκρουση και στο δεύτερο σουτ του Ολλανδού, στην επαναφορά της μπάλας).
Στο 23' από σέντρα του Χέντερσον, ο Κοσιελνί στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Σουάρες σούταρε στο δοκάρι!

Ετσι, στο 31' ο Φαν Πέρσι χτύπησε για πρώτη φορά ισοφαρίζοντας και στο 43' ο Σέζνι απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά σουτ του Σουάρες. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η Λίβερπουλ είχε και νέο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Κάιτ.

Στα πρώτα λεπτά του β' μέρους, τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο ο Αρτέτα, αφού χτύπησε στο κεφάλι σε σύγκρουση με τον Χέντερσον. Στο υπόλοιπο διάστημα και οι δύο ομάδες είχαν φάσεις για γκολ, αλλά ο Φαν Πέρσι «μίλησε» την κατάλληλη στιγμή. Με σουτ στην κλειστή γωνία του Ρέινα, έκανε το 2-1 για την Αρσεναλ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Λίβερπουλ: Ρέινα, Χοσέ Ενρίκε, Κάραχερ, Κέλι, Σκρτελ, Χέντερσον, Ντάουνινγκ (88’ Μπέλαμι), Σπίρινγκ (90’ Κάρολ), Άνταμ, Σουάρες, Κάιτ

Αρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ροσίτσκι, Αρτέτα (53’ Ντιαμπί), Γουόλκοτ, Σονγκ, Μπεναγιούν (74’ Ζερβίνιο), Φαν Πέρσι
Keywords
Τυχαία Θέματα