Νέοι κανόνες για ακίνητα τύπου Airbnb

Νομοθετική ρύθμιση που θα επιβάλλει ελάχιστες λειτουργικές προδιαγραφές και τεχνικές ασφαλείας στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης επεξεργάζεται ήδη το υπουργείο Τουρισμού. Οπως ανακοίνωσε χθες από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, «στο υπουργείο εργαζόμαστε εντατικά για τη χάραξη μιας πολιτικής που θα απαντά στις σύγχρονες και σύνθετες προκλήσεις μέσα από ένα πλέγμα δράσεων και πολιτικών για μία νέα

αρχή για τον ελληνικό τουρισμό».

Οπως είπε, «οι ρυθμίσεις φορολογικής φύσεως που εισήχθησαν πρόσφατα με τον νέο νόμο θέτουν ένα πρώτο σημαντικό ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο θα καθορίζει μεν τη φορολογική αντιμετώπιση ακινήτων που χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνιες μισθώσεις, αλλά θα εμποδίζει και την εμφάνιση καταστάσεων αθέμιτου ανταγωνισμού στον κλάδο της φιλοξενίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει δέσμη ρυθμίσεων οι οποίες περιλαμβάνονται στις βασικές προτάσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) για τη βραχυχρόνια μίσθωση, που έχουν να κάνουν με τηνπυρασφάλεια, την υγιεινή (μυοκτονίες, απεντομώσεις, κ.λπ.), τα ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα και τη μορφολογία των διατιθέμενων ακινήτων.

Αλλαγές στις ετικέτες τροφίμων

Οδηγίες για ακριβέστερη σήμανση για μέλι, χυμούς και μαρμελάδες έστειλε το Ευρωκοινοβούλιο με στόχο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, να βοηθήσει τους καταναλωτές να παίρνουν πιο ενημερωμένες και υγιεινές αποφάσεις σχετικά με αγροδιατροφικά προϊόντα. Η πρόταση επικαιροποιεί τους κανόνες σχετικά με τα συστατικά, την ονομασία, τη σήμανση και την παρουσίαση ορισμένων τροφίμων που συμπεριλαμβάνονται συχνά στο πρωινό.

Ειδικότερα, ζητείται να γίνεται σαφής αναφορά της χώρας προέλευσης. Η χώρα συγκομιδής του μελιού πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα, ενώ για τους χυμούς φρούτων, τις μαρμελάδες και τον γλυκό πολτό κάστανου πρέπει επίσης να αναγράφεται στην εμπρόσθια ετικέτα η χώρα καταγωγής των φρούτων που χρησιμοποιούνται.

Αμετάβλητα τα όρια συνταξιοδότησης

Με παρέμβασή του στη Βουλή, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση της επαγγελματικής ασφάλισης, ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης προέβη σε νέα διαβεβαίωση αναφορικά με τον σάλο που έχει ξεσπάσει εσχάτως για επικείμενο «ξεχείλωμα» των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. «Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν αφορά τον παρόντα χρόνο, δεν αφορά την παρούσα κυβέρνηση, νομίζω ούτε καν την επόμενη, είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η μεθεπόμενη κυβέρνηση ίσως να κάνει για πρώτη φορά υπολογισμό με βάση τις τρέχουσες ρυθμίσεις, «δηλαδή μετά το 2031».

Οπως εξήγησε, το προσδόκιμο ζωής έπεσε κατά το διάστημα της COVID-19, πρέπει να επανέλθει εκεί που ήταν προ COVID-19 και μετά να ανέβει για να τεθεί τέτοιο ζήτημα.

Ερχεται το «ξυπνητήρι» της Εφορίας

Σε λειτουργία θα τεθεί πολύ σύντομα η εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται, θα πληρώνουν τις οφειλές τους και θα λαμβάνουν προσωποποιημένα μηνύματα, όπως ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής στο 25ο Capital Link Invest in Greece forum, στη Νέα Υόρκη.

Αναφερόμενος στις επικείμενες μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσει η ΑΑΔΕ, ανέδειξε τον εκσυγχρονισμό του οργανωτικού μοντέλου της φορολογικής διοίκησης με νέες σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις, με κινήσεις, όπως η κεντρικοποίηση της είσπραξης, η λειτουργία δύο νέων Κέντρων, ένα για τη φορολογία ακινήτων, μεταβιβάσεων, κληρονομιών, δωρεών και ένα για τη φορολογία εισοδήματος, τον ΦΠΑ και το μητρώο, και η μετατροπή των ΔΟΥ σε σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών που δεν διαθέτουν πρόσβαση σε ψηφιακά μέσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα