Νέα αναφορά Τσίπρα στον Άρειο Πάγο για τις επιθέσεις αστυνομικών κατά πολιτών

Η δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε νέα αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά να ενημερωθεί για τη βραδύτητα της πορείας των ερευνών σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει την 1η Ιουλίου 2011 για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τότε στο Σύνταγμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας
επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον τραυματισμένο πρόεδρο των φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο και σε δήλωσή του σημείωσε ότι ο κ.Λώλος δέχθηκε, την ώρα του καθήκοντος, απρόκλητη και αναίτια δολοφονική επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ και παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ο κ.Τσίπρας είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε μηνυτήρια αναφορά στην οποία τόνιζε ότι τα περιστατικά με τις ακρότητες της 29ης Ιουνίου 2011, στοιχειοθετούν σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις εκ μέρους των οργάνων της Πολιτείας και πρέπει να ελεγχθούν αρμοδίως και αποτελεσματικά.

Ακόμη, ανέφερε ότι κατά το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν καταγγελθεί δημόσια και επίσημα από πολίτες και επίσημους φορείς, αλλά και έχουν μεταδοθεί από τα ΜΜΕ, περιστατικά ακραίας, αδικαιολόγητης, εγκληματικής αστυνομικής βίας σε βάρος απλών πολιτών και ειρηνικών διαδηλωτών με χρήση όπλων, αλλά και με ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη υγεία των πολιτών και το περιβάλλον χημικά δακρυγόνα και ασφυξιογόνα τα οποία είναι επικίνδυνα.

Νέα αναφορά στον Άρειο Πάγο

Στη σημερινή αναφορά του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι επανέρχεται μετά από εννέα μήνες, ζητώντας για άλλη μία φορά «την αποτελεσματική παρέμβαση της Δικαιοσύνης προς προστασία των πολιτών από εις βάρος τους επιθέσεις, με σωματική βία, όπλα και χημικές ουσίες, που όχι μόνον προκαλούν επικίνδυνους τραυματισμούς, τελευταίο θύμα των οποίων υπήρξε ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος, όχι μόνον βλάπτουν ανεπανόρθωτα την υγεία τους, αλλά και παρεμποδίζουν μέχρι πλήρους ασφυξίας, τη δίκαιη διαμαρτυρία, συνάθροιση και διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, που αντιτίθενται σε όσα αντισυνταγματικά δρομολογούνται στα πλαίσια της στερούμενης κάθε νομιμοποίησης μνημονιακής πολιτικής και έχουν εξουθενωθεί από τα αλλεπάλληλα μέτρα αφαίμαξής τους, παραβίασης των δικαιωμάτων τους και ισοπέδωσης της ύπαρξής τους».

Άποψή μας, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι «αυτή η δυσλειτουργία των θεσμών είναι εσκεμμένη: Γιατί, αν σήμερα υπήρχε έστω και μία περίπτωση απόδοσης ευθυνών, δεν θα υπήρχε αυτό το γενικευμένο καθεστώς ατιμωρησίας, που αποτελεί μία από τις αιτίες που οπλίζει δυνάμεις της καταστολής να επιχειρούν δολοφονικά χτυπήματα απέναντι σε πολίτες».

Καταλήγοντας ο κ.Τσίπρας είπε ότι είναι ανάγκη όλοι μας να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας, την ομαλή πορεία προς τις εκλογές. «Η βία, η κινδυνολογία, η τρομοκρατία, η τεχνητή πόλωση είναι βεβαίως εργαλεία ενός καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, όμως ο ελληνικός λαός θα έχει την τελευταία λέξη» τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα