Μοιραίο… γκολ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει τις επόμενες ημέρες ο ισραηλινός ποδοσφαιριστής Σαγκίβ Χεχεσκέλ ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ στην Τουρκία με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους γιατί πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε στον αγώνα της ομάδας του Αντάλιασπορ με την Τραμπζονσπόρ επιδεικνύοντας στις κάμερες μήνυμα γραμμένο στον επίδεσμο του χεριού του που έγραφε «100 ημέρες, 7/10» δίπλα στο Αστέρι του Δαβίδ.

Οι εισαγγελείς της Αττάλειας

άσκησαν ποινική δίωξη εναντίον του 28χρονου ποδοσφαιριστή με την κατηγορία της «δημόσιας υποκίνησης του κοινού σε μίσος και διχόνοια». Στη συνέχεια ο Χεχεσκέλ αφέθηκε ελεύθερος. Ταυτόχρονα η Αντάλιασπορ έθεσε εκτός ομάδας τον αθλητή και βρίσκεται σε επαφή με δικηγόρους αλλά και με τις UEFA και FIFA για να διακόψει τη συνεργασία της μαζί του λόγω «επίδειξης συμπεριφοράς που αντιβαίνει τις ευαισθησίες της χώρας».

Η σύλληψη και η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Χεχεσκέλ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ισραήλ. Ο υπουργός Εξωτερικών Ισραελ Κατς δήλωσε πως «η Τουρκία έχει γίνει μια σκοτεινή δικτατορία που εργάζεται ενάντια στις ανθρώπινες και αθλητικές αξίες», ενώ ο υπουργός Αμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ κατηγορεί την Τουρκία ως «εκτελεστικός βραχίονας της Χαμάς».

Ο Χεχεσκέλ και η οικογένειά του εγκατέλειψαν χθες το απόγευμα την Τουρκία με αεροπλάνο της χώρας του.

Στην 45λεπτη κατάθεσή του στην αστυνομία ο ποδοσφαιριστής είπε ότι ήθελε να επιστήσει την προσοχή στους ομήρους που συνελήφθησαν από τη Χαμάς και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να υποστηρίξει τον πόλεμο.

Πρόσθεσε πως δεν σκόπευε να εμπλακεί στην πολιτική και ήταν προσεκτικός και σεβόταν τις τουρκικές ευαισθησίες από τότε που υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ομάδα του.

Εκτός από τον Χεχεσκέλ και δεύτερος ισραηλινός ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για παρόμοιο λόγο. Πρόκειται για τον Εντέν Καρτσέφ της Μπασακσεχίρ ο οποίος ανέβασε φωτογραφία στα social media με το νούμερο «100» και το μήνυμα «Φέρτε τους σπίτι τώρα», αναφερόμενος στους ισραηλινούς αιχμαλώτους της Χαμάς.

Η Μπασακσεχίρ, γνωστή για τους στενούς δεσμούς της με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα και καλεί τον παίκτη σε έγγραφη απολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα