Μεγάλη Εβδομάδα... χτυπάει η καμπάνα των εκλογών

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τελικά στις 6 Μαΐου, καθώς χθες έγινε γνωστό πως η Βουλή παρατείνει κατά μερικές ημέρες τη λειτουργία της, έως τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψήφιση των δύο πολυνομοσχεδίων που απορρέουν από το δεύτερο Μνημόνιο και τριών ακόμη
νομοσχεδίων πρώτης προτεραιότητας. Οπως έγινε γνωστό, η Βουλή θα λειτουργήσει τουλάχιστον ως τη Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου και κατά τα φαινόμενα αυθημερόν ή την επομένη θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν οι εκλογές για τις 6 Μαΐου, προκειμένου να υπάρξει ένας «καθαρός» χρόνος προεκλογικής περιόδου τριών τουλάχιστον εβδομάδων. Εκλογές στις 6 Μαΐου «έδειξε» και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνεργασίας που είχε χθες στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τους προερχόμενους από το κόμμα υπουργούς και υφυπουργούς οι οποίοι μετέχουν στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο πλαίσιο των επαφών του τελευταίου με πολιτικούς αρχηγούς, εισηγήθηκε την περαιτέρω μετάθεση του χρόνου των εκλογών προβάλλοντας ως αιτία το ότι η έναρξη της προεκλογικής περιόδου θα συμπέσει με τη Μεγάλη Εβδομάδα και εκ των πραγμάτων «θα πλήξει το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών». Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε ως πράξη ελάχιστου σεβασμού προς τους θρησκευόμενους πολίτες οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 13 Μαΐου, αν και ο ίδιος, όπως είναι γνωστό, έχει ταχθεί δημόσια υπέρ της διεξαγωγής τους το φθινόπωρο.Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ζητήσει εκλογές το «ταχύτερο δυνατόν». Κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Παπαδήμο είχε προτείνει οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 29 Απριλίου, κάτι το οποίο μοιάζει πλέον απίθανο, δεδομένης της παράτασης λειτουργίας της Βουλής και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Για το μετεκλογικό τοπίο ρωτήθηκε χθες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, και συγκεκριμένα για το τι προτίθεται να πράξει ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. «Ασφαλώς, δεν μπορώ εγώ να απαντήσω για λογαριασμό του», ανέφερε (στον ΑΝΤ1). «Είναι δικά του, προσωπικά ζητήματα. Το τι θα γίνει την επομένη των εκλογών είναι προφανές ότι θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα».
«ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ». Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών έθεσε θέμα ως προς τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, προφανώς σε αντιδιαστολή με τη σημερινή. Οπως είπε, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία, «τότε θα πρέπει να υπάρξει μια πολύ πιο ουσιαστική πολιτική συμφωνία ανάμεσα στα κόμματα που θα σχηματίσουν κυβέρνηση». Και πρόσθεσε: «Μείζον για εμάς, για την κυβέρνηση, είναι η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία που υπάρχει στον ελληνικό λαό να εκφραστεί και στη Βουλή».
Keywords
Τυχαία Θέματα