Λαγκάρντ: Η ΕΕ επέδειξε ηγετικό ρόλο

Στην ανακοίνωσή της η κ. Λαγκάρντ εκφράζει την ικανοποίησή της για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής καθώς όπως αναφέρει ενδυναμώνουν την ανάταξη της παγκόσμιας οικονομίας.

«Εκτιμώ αυτή την επίδειξη του ηγετικού ρόλου από την Ευρώπη και ελπίζω ότι και οι άλλοι θα πράξουν αυτό που πρέπει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ιδιαιτέρως καλωσορίζω την πρόοδο που επετεύχθη σε τρία σημαντικά ζητήματα: Πρώτον, τη συμφωνία που ενισχύει τη δημοσιονομική πειθαρχία και ενδυναμώνει τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη. Δεύτερον, την απόφαση να επιταχυνθεί η ενεργοποίηση

του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ESM), που θα συμβάλλει στην ανάσχεση της μετάδοσης της οικονομικής κρίσης. Τρίτον, τη δέσμευση των κρατών-μελών της ΕΕ να ενισχύσουν με επιπλέον 200 δισ. ευρώ το ΔΝΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ.

Προσθέτει επίσης ότι «αυτά τα κεφάλαια θα ενισχύσουν την ικανότητα του ΔΝΤ να εκπληρώσει τις συστηματικές του υποχρεώσεις, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό δεδομένης της συνεχιζόμενης οικονομικής επιβράδυνσης και των εντάσεων στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα