Κασσελάκης: Υπάρχει συμφωνία Ελλάδας – Πακιστάν για μετανάστευτη 500.000 εργατών;

Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το εάν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Πακιστάν για να έρθουν 500.000 εργάτες στη χώρα ώστε να δουλέψουν στον τομέα των κατασκευών ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση ξεκίνησε όταν ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα Εργασίας Jawad Sohrab, τόνισε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ότι τις «επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε μια συμφωνία G2G με την

Ελλάδα, η οποία θα ξεκλειδώσει τεράστιες ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα για τους Πακιστανούς μας», έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Η συνάντησή μου με τον Έλληνα υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη ήταν εξαιρετικά παραγωγική στην εξερεύνηση ισχυρών συνεργασιών. Εστιάζουμε στην κάλυψη της ανάγκης της Ελλάδας για 500.000 ειδικευμένους εργάτες, ιδιαίτερα στον τομέα των κατασκευών. InShaAllah (σ.σ. Θέλημα Θεού) τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε μια συμφωνία G2G με την Ελλάδα, η οποία θα ξεκλειδώσει τεράστιες ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα για τους Πακιστανούς μας», ανέφερε συγκεκριμένα ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού του Πακιστάν.

My meeting with the Greek Labour Minister @AdonisGeorgiadi was extremely productive in exploring strong collaborations. We’re focused on fulfilling Greece’s need for 500,000 skilled workers, particularly in construction. InShaAllah in the coming days we will sign a G2G agreement… pic.twitter.com/OmD9zqqYjL

— Jawad Sohrab (@JawadSohrab) December 19, 2023

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού του Πακιστάν πραγματοποίησε νέα -διευκρινιστική- ανάρτηση στο X, λέγοντας ότι δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία με την Ελλάδα και εξύμνησε, μάλιστα, τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Τόνισε ότι «δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ούτε καν συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν για συμμετοχή οποιουδήποτε Πακιστανού μετανάστη εργάτη στην ελληνική κατασκευαστική βιομηχανία. Είχα διερευνήσει την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας. Προσωπικά, εντυπωσιάστηκα βαθιά από την ακεραιότητα, τον πατριωτισμό και τη ευφυΐα του κ. Γεωργιάδη να συλλάβει νέες δυνατότητες για τη χώρα του».

CLARIFICATION-There is no official agreement nor even an understanding between Greece & Pakistan for any Pakistani migrant worker(s) participation in Greek construction industry. @AdonisGeorgiadi & I had explored the possibility of future collaboration. On a personal note, I was…

— Jawad Sohrab (@JawadSohrab) December 20, 2023

Κασσελάκης: Ζητώ από τον Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει – Αναξιόπιστος ο Γεωργιάδης

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη δήλωση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογράμμισε πως «επειδή μέχρι κι ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ζητώ απευθείας από τον Πρωθυπουργό δύο πράγματα:

» 1ον: Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίσημη ανάρτηση του Υπουργού Επικρατείας του Πακιστάν.

» 2ον: Να ζητήσει συγγνώμη για κάθε λέξη που έχει αρθρώσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια στο μεταναστευτικό».

Ακολούθως ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η «ΝΔ πούλησε φράχτες, μίσος και μισαλλοδοξία προεκλογικά, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τον φόβο πολλών συμπολιτών μας και με αποτέλεσμα να υφαρπάξει την ψήφο τους».

Καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που λέει την αλήθεια».

Ο Υπουργός Επικρατείας του Πακιστάν μάς λέει ότι συμφώνησε με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να έρθουν 500.000 Πακιστανοί στη χώρα μας για να εργαστούν στον τομέα των κατασκευών.

Επειδή μέχρι κι ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ζητώ… pic.twitter.com/zqXBOaBouX

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) December 20, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα