Κακοκαιρία Daniel: Μπαλάκι ευθυνών για το σπασμένο ανάχωμα

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση για το σπάσιμο του αναχώματος στον ποταμό Καλέντζη από το οποίο πιθανόν να προκλήθηκε ένα μεγάλο μέρος της καταστροφής στην περιοχή του Παλαμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις σε αναχώματα είναι συνήθης τακτική για να αποφεύγονται ή να περιορίζονται πλημμυρικά φαινόμενα, ωστόσο εν προκειμένω ερευνάται εάν υπήρξε το κατάλληλο σχέδιο ώστε να διοχετευθούν τα νερά προς τη σωστή κατεύθυνση και εάν έγινε κατάλληλη προετοιμασία ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως οι κάτοικοι και να ληφθούν μέτρα προστασίας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση μεταξύ άλλων υπήρξε

και παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

«Εκείνο το βράδυ, με κάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά, ο κ. Σακελλαρίου εν εξάλλω ότι “πλημμυρίζει ο Κοσκινάς και πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα” και μου ζήτησε το μηχάνημα»

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις χωματουργού στον Alpha ο οποίος ανέφερε ότι του δόθηκε εντολή να κάνει παρέμβαση στο ανάχωμα, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Παραδοχή Αντιπεριφερειάρχη

Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος παραδέχθηκε ότι έδωσε έγκριση για την παρέμβαση στο ανάχωμα, κάτι που είχε αρχικά αρνηθεί, αλλά απέδωσε την κίνησή του στις πιέσεις του δημάρχου Παλαμά.

Ο Κ. Νούσιας δήλωσε σχετικά «εκείνο το βράδυ, με κάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά, ο κ. Σακελλαρίου εν εξάλλω ότι “πλημμυρίζει ο Κοσκινάς και πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα” και μου ζήτησε το μηχάνημα», ενώ σε άλλο σημείο σημείωσε ότι εμπιστευόταν τον δήμαρχο λόγω της εμπειρίας του.

«Ο κ. Σακελλαρίου είναι δήμαρχος 10 χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πού πηγαίνουν τα ποτάμια και πού καταλήγουν. Τη δοκιμάσαμε στον “Ιανό” και στον “Διομήδη”» είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι το σπάσιμο των αναχωμάτων είναι μια πρακτική που γίνεται, καθώς αποτελεί κίνηση αντιπλημμυρικής προστασίας.

«Όταν φουσκώνει ο Καλέντζης στον Κοσκινά για να μην πνιγεί ο Κοσκινάς κάνουμε μια μικρή τομή σε δεξιά πλευρά για να φύγουν τα νερά στα χωράφια» δήλωσε στον Alpha.

Ο δήμαρχος Παλαμά ωστόσο σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ αρνήθηκε ότι πρότεινε εκείνος να γίνει η συγκεκριμένη παρέμβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα