Και επισήμως υποψήφια για την ηγεσία των Τόρις και τη βρετανική πρωθυπουργία η Πένι Μόρντοντ

Υποψήφια για την ηγεσία των Τόρις και τη βρετανική πρωθυπουργία είναι και επίσημα η Πένι Μόρντοντ μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Η αντίδραση της Ρωσίας στην παραίτηση Τρας

Σε μήνυμά της στο Twitter η 49χρονη βουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Συντηρητικών στη Βουλή των Κοινοτήτων, τονίζει ότι είναι ενθαρρυμένη από την υποστήριξη

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Εκτός

της «κούρσας διαδοχής» της Τρας ο Μπεν Γουάλας

συναδέλφων της που θέλουν μια φρέσκια αρχή, ένα ενωμένο κόμμα και μια ηγεσία που θα εστιάζει το εθνικό συμφέρον.

Δείτε την ανάρτησή της

I’ve been encouraged by support from colleagues who want a fresh start, a united party and leadership in the national interest.

I’m running to be the leader of the Conservative Party and your Prime Minister – to unite our country, deliver our pledges and win the next GE.#PM4PM pic.twitter.com/MM0NTHJ5lH

— Penny Mordaunt (@PennyMordaunt) October 21, 2022

Σε ελάχιστο χρόνο μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου tweet, τρεις βουλευτές των Συντηρητικών αντέδρασαν θετικά στην υποψηφιότητά της με δικές τους αναρτήσεις: οι Αντρέα Λίντσομ, Χάριετ Μπάλντγουιν και Τζον Λάμοντ. Μάλιστα, έκαναν retweet την ανακοίνωση της Μόρνοντ.

Η ανάρτηση της Λίντσομ

Delighted by this! Penny has the experience, the compassion and the determination to lead our country to a bright future! #PM4PM https://t.co/C7HtXsXKW2

— Andrea Leadsom MP (@andrealeadsom) October 21, 2022

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μόρντοντ, σύμφωνα με το Sky News, έχει ήδη την υποστήριξη 16 βουλευτών. Θυμίζουμε ότι για να πάρει μέρος στην εσωκομματική διαδικασία χρειάζεται 100 υπογραφές στήριξης από συναδέλφους της.

Τέλος, στη δημοσιότητα ήρθε μια νέα δημοσκόπηση από την Opinium Recearch που έγινε χθες το βράδυ και καταγράφει τα ποσοστά που θα μπορούσαν να έχουν οι τρεις πιθανότεροι διεκδικητές της ηγεσίας των Τόρις Ρίσι Σούνακ, Μπόρις Τζόνσον και Μόρντοντ.

Δείτε τα ποσοστά

LATEST POLLING
Overnight we ran three head-to-heads between the most likely Conservative leadership candidates. The results were:

> Sunak 45% vs 23% for Mordaunt
> Sunak 44% vs 31% for Johnson
> Mordaunt 36% vs 33% for Johnson pic.twitter.com/pKuqAipy05

— Opinium (@OpiniumResearch) October 21, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα