Καμπούλ: Τουλάχιστον 48 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας σε ιερό

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε και στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, κοντά σε τέμενος, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερα άτομα, ενώ η έκρηξη βόμβας στην Κανταχάρ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη στην Καμπούλ αποτελεί έργο βομβιστή αυτοκτονίας. Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι είδε πολλά πτώματα.

Ο διευθυντής του τμήματος

εγκληματικών ερευνών της Καμπούλ ανέφερε ότι στην επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 48 άτομα, τραυματίστηκαν 100, αλλά ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Εκατοντάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στο ιερό για να γιορτάσουν την Ασούρα, τη μεγαλύτερη γιορτή των σιιτών.

Οι ημέρες Τάσουα και Ασούρα τιμούν τη θανή του ιμάμη Χοσέιν, εγγονού του προφήτη και τρίτου ιμάμη των σιιτών, κατά τη μάχη της Κερμπάλα εναντίον του χαλίφη Γιαζίντ, γεγονός που αποτελεί έναν από τους ιδρυτικούς μύθους του σιιτικού Ισλάμ.

Παράλληλα, τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένας Αφγανός στρατιώτης, όταν μία βόμβα εξερράγη στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στα βόρεια της χώρας.

Η βόμβα βρισκόταν σε ποδήλατο που εξερράγη κοντά σε τζαμί.

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε και στην πόλη Κανταχάρ. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα και από την έκρηξή της τραυματίστηκαν τρεις πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα