Ιστορία με χρυσά γράμματα

«Φέρτε μας το ευρωπαϊκό» είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συνθήματα των φίλων του Ολυμπιακού προς την ομάδα τους.

Αλλά το ερώτημα θα μπορούσε να είναι «Ποιο ευρωπαϊκό απ’ όλα;».

Μόνο φέτος (αλλά είναι κάτι που συμβαίνει συχνά) οι Ερυθρόλευκοι διεκδικούν ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο πόλο και στο χάντμπολ ενώ και το γυναικείο τμήμα του πόλο έπαιξε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, την ίδια χρονιά που οι πιτσιρικάδες του συλλόγου αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο  Youth League.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη πλέον και σε αριθμούς αφήνοντας πίσω του – με το Κύπελλο πόλο των ανδρών που κατέκτησε το Σάββατο στη Βουλιαγμένη – τη μεγάλη Μπαρτσελόνα.

Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 310 τίτλους (εγχώριους και διεθνείς σε άνδρες και γυναίκες) στα πέντε βασικά ομαδικά αθλήματα και βρίσκονται πλέον στην 1η θέση της σχετικής λίστας των κορυφαίων ευρωπαϊκών πολυαθλητικών συλλόγων ενώ ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με 309 και η Μπενφίκα με 296 τρόπαια.

Αριθμοί που ζαλίζουν, με το συγκεκριμένο σύνολο των 310 τίτλων οι 19 είναι ευρωπαϊκά-διεθνή τρόπαια!

«Από την πρώτη μέρα είμαι δίπλα στον Ερασιτέχνη και στα τμήματά του. Εχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα και πάρα πολύς χρόνος, αλλά αυτό που έχουμε καταφέρει είναι μοναδικό στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει άλλος σύλλογος, ο οποίος πρωταγωνιστεί και κερδίζει ευρωπαϊκά τρόπαια. Είναι η Μπαρτσελόνα και εμείς. Είμαστε στην ελίτ της Ευρώπης και το χαιρόμαστε και το χαίρεται κι ο κόσμος μας» είχε απαντήσει σε ερώτηση για τον Ερασιτέχνη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης λίγο μετά την ιστορική πρόκριση της ομάδας στον τελικό του Conference League.

O ίδιος αποτελεί τον θεματοφύλακα αυτών των ασύλληπτων αριθμών καθώς επί των ημερών του – από το καλοκαίρι του 2010 όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό – προστέθηκαν οι 14 τίτλοι του ποδοσφαίρου (10 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα) και οι 114 (μεταξύ των οποίων 10 ευρωπαϊκά!) του ερασιτέχνη.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που είχε παραλάβει και δεκάδες εκατομμύρια χρέη και υποχρεώσεις τα οποία όλα διευθετήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό το κομμάτι είναι σαν έξτρα τίτλος σαν ένα πρωτάθλημα γιατί διασφάλιζε την υγεία στον οργανισμό του Ολυμπιακού. Και μάλιστα θυμίζουμε ότι στον Ερασιτέχνη όλα αυτά γίνονται με τον σύλλογο να τακτοποιεί κανονικά όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις του (πληρώνοντας μέχρι και τον ΕΝΦΙΑ σε γήπεδα που αγωνίζεται) την ίδια στιγμή που, όπως έχει καταγγείλει με στοιχεία ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης, βασικοί ανταγωνιστές του Ολυμπιακού δεν πράττουν το ίδιο.

Μάλιστα ακόμα από την Πολιτεία δεν έχει διερευνηθεί επί της ουσίας μια τόσο σοβαρή καταγγελία τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να κυνηγήσει (και καλά κάνει) και το τελευταίο ευρώ φοροδιαφυγής από τους πολίτες.

Αναλυτικά όλοι οι τίτλοι του Ολυμπιακού ανά άθλημα:

Ποδόσφαιρο: 80

Βαλκανικό Κύπελλο: 1, Πρωταθλήματα: 47, Κύπελλα: 28, Super Cup Ελλάδας: 4.

Μπάσκετ Ανδρών: 32

Διηπειρωτικό Κύπελλο: 1, Πρωταθλήματα Ευρώπης: 3, Πρωταθλήματα: 14, Κύπελλα: 12, Super Cup Ελλάδας: 2.

Μπάσκετ Γυναικών: 13

Πρωταθλήματα: 8, Κύπελλα: 5.

Βόλεϊ Ανδρών: 61

Κύπελλα Κυπελλούχων: 2, Challenge Cup: 1, Πρωταθλήματα: 32, Κύπελλα: 18, League Cup: 6, Super Cup Ελλάδας: 2.

Βόλεϊ Γυναικών: 19

Challenge Cup: 1, Πρωταθλήματα: 8, Κύπελλα: 10.

Πόλο Ανδρών: 70

Champions League: 2, LEN Super Cup: 1, Πρωταθλήματα: 39, Κύπελλα: 25, Super Cup Ελλάδας: 5.

Πόλο Γυναικών: 27

Πρωταθλήματα Ευρώπης: 3, LEN Trophy: 1, LEN Super Cup: 3, Πρωταθλήματα: 14, Κύπελλα: 5, Super Cup Ελλάδας: 1.

Χάντμπολ: 8

Πρωταθλήματα: 3, Κύπελλα: 3, Super Cup Ελλάδας: 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα