Ισραήλ: Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Χαμάς ο πρωταγωνιστής του «Fauda»

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Χαμάς ρίχτηκε ο πρωταγωνιστής του «Fauda», Λίορ Ραζ.

Ο ηθοποιός της επιτυχίας του Netflix συμμετείχε εθελοντικά στη διάσωση παγιδευμένων οικογενειών, κοντά στη βομβαρδισμένη Σντερότ, μετά την εισβολή της Χαμάς.

Ο Λίορ Ραζ ανέβασε στο Instagram ένα βίντεο, στο οποίο, μαζί με τους δημιουργούς της σειράς «Fauda», Avi Issacharoff και Yohanan Plesner είναι κρυμμένοι σε κτήριο ενώ πέφτουν ρουκέτες

και ακούγονται βομβαρδισμοί.

«Με τον Yohanan Plesner και τον Avi Issacharoff, κατευθύνθηκα προς τα νότια για να συμμετάσχω με τους εκατοντάδες γενναίους “αδελφούς στα όπλα”, εθελοντές που ακούραστα βοηθούν τον πληθυσμό στο νότιο Ισραήλ. Μας έστειλαν στη βομβαρδισμένη πόλη Σντερότ για να φυγαδεύσουμε δύο οικογένειες» έγραψε ο Ραζ.

View this post on Instagram

A post shared by Lior Raz (@liorraz)


Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ρόλος του Ραζ στην επιχείρηση διάσωσης δεν έχει επιβεβαιωθεί από ισραηλινούς αξιωματούχους

«Η Χαμάς είναι μια οργάνωση που θέλει να καταστρέψει τους Εβραίους»

«Θυμηθείτε ποιος ξεκίνησε τη σφαγή. Η Χαμάς είναι μια οργάνωση που θέλει να καταστρέψει τους Εβραίους και δεν θέλει να μιλήσει για ειρήνη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Όταν ο πόλεμος γυρίσει, και εμείς οι Ισραηλινοί θα τον γυρίσουμε, και η Γάζα υποστεί τις απώλειες, θυμηθείτε ότι μπαίνουμε σε αυτόν τον πόλεμο με βαριά καρδιά, χωρίς να θέλουμε να σκοτώνουμε αθώους και χωρίς επιλογή απέναντι σε αυτούς που έρχονται εναντίον μας» έγραφε ο Ισραηλινός ηθοποιός σε προηγούμενη ανάρτησή του στο Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Lior Raz (@liorraz)


Ο Ραζ, αφού τελείωσε το σχολείο σε ηλικία 18 ετών, υπηρέτησε στην αντιτρομοκρατική μονάδα Duvdevan για 20 χρόνια και μετά τη λήξη της θητείας του μετακόμισε στο Λος Άντζελες και εργάστηκε ως σωματοφύλακας του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

«Αυτή είναι η κληρονομιά μου και ο λόγος για τον οποίο ζω στο Ισραήλ. Είμαι πολύ συνδεδεμένος με την κληρονομιά μου και τον ιουδαϊσμό. Είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι όταν ζεις στο εβραϊκό κράτος. Αγωνίζεσαι για το εβραϊκό κράτος. Ανήκεις στο εβραϊκό κράτος» έλεγε σε συνέντευξή του το 2018, δηλώνοντας υπερήφανος που είναι Ισραηλινός.

Keywords
Τυχαία Θέματα