Ισραήλ: Να μην σκοτωθούν αθώοι στο όνομα του αδελφού μου, λέει αδελφός θύματος της Χαμάς

Μεγαλοψυχία επέδειξε ο αδελφός θύματος της φονικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, ο οποίος ζήτησε δημόσια να μην χρησιμοποιηθεί ο θάνατος του αδελφού του, που κήδεψε η οικογένειά του την Πέμπτη, ως δικαιολογία για τη δολοφονία αθώων ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το πιο σημαντικό για μένα αλλά και για τον αδελφό μου είναι ο θάνατός του να μην χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για τη δολοφονία αθώων ανθρώπων», τόνισε ο Noi Katzman,

μιλώντας στην αμερικανική τηλεόραση.

“The most important thing for me and also for my brother, is that his death will not be used as a justification for killing innocent people”

Listen to Noi Katzman who’s Brother Chaim was buried today pic.twitter.com/RTqmhhEHXY

— Avner Gvaryahu (@AGvaryahu) October 12, 2023

Ήταν μεταξύ των Αμερικανών που σκοτώθηκαν στο Ισραήλ

Το θέμα, ο 32χρονος Hayim Katsman, ήταν ένας από τους 11 Αμερικανούς πολίτες που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ,  ο οποίος κρυβόταν σε ντουλάπα ενός κιμπούτς όταν εισέβαλαν οι τρομοκράτες, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post.

Ο Hayim Katsman, ο οποίος έλαβε το διδακτορικό του από τη Σχολή Διεθνών Σπουδών Henry M. Jackson του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον το 2021, ζούσε στο Holit, ένα κιμπούτς κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς εργαζόταν σε μία έρευνα, ανέφεραν οι Seattle Times.

Η μητέρα του, Hanna Katsman, δήλωσε στο ABC News ότι αρχικά πίστευε πως είχε απαχθεί, αλλά αργότερα έμαθε ότι είχε σκοτωθεί από τους εισβολείς τρομοκράτες, νωρίς το Σάββατο.

Hayim στα εβραϊκά σημαίνει ζωή. Αυτό είναι το νόημα του ονόματός του

Ο 32χρονος που σκοτώθηκε σε κιμπούτς του Ισραήλ, κατά την επίθεση της Χαμάς

Έσωσε τη ζωή φίλης του, πριν πεθάνει

«Έχω λάβει τόσα πολλά μηνύματα από ανθρώπους που δούλεψαν με τον Hayim ή που τον γνώριζαν ή που τον συνάντησαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους και έλεγαν πόσο θερμός ήταν, πόσο ανοιχτός», δήλωσε η μητέρα του, αναφέροντας πως «ήταν ένας πολύ δεκτικός άνθρωπος και ένας πολύ πιστός φίλος. Είχε καλή αίσθηση του χιούμορ. Έπαιρνε τα πράγματα με το μαλακό».

Η Avital Alajem, φίλη και γειτόνισσα που ήταν μαζί με τον Katsman όταν πέθανε, δήλωσε στο CNN ότι κρυβόταν μαζί του στην ντουλάπα όταν οι τρομοκράτες εισέβαλαν και τον πυροβόλησαν.

Η Alajem, η οποία δεν τραυματίστηκε από την επίθεση, είπε ότι ο Katsman της έσωσε τη ζωή, πριν την απαγάγουν και την μεταφέρουν στη Γάζα μαζί με δύο παιδιά.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο CNN, η ίδια και τα παιδιά αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι.

«Hayim στα εβραϊκά σημαίνει ζωή. Αυτό είναι το νόημα του ονόματός του. Και έδωσε ζωή σε αυτό τον πλανήτη, καθώς με έσωσε και κατάφερα να σώσω δύο παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Katsman – ο οποίος ζούσε στην πόλη Petah Tikva πριν μετακομίσει στο κιμπούτς – τιμήθηκε τη Δευτέρα από τους φίλους του και τους καθηγητές του στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, για τον οποίο ανέφεραν πως ήταν ένα άτομο με ενσυναίσθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα