Η Σαουδική Αραβία θέλει όλο το τένις!

Η Σαουδική Αραβία θέλει όλο το τένις!

Με Δούρειο Ιππο ένα δισ. δολάρια η Σαουδική Αραβία μέσω του επενδυτικού της fund (PIF) προσπαθεί να κυριαρχήσει και στο τένις. Οπως αποκαλύπτει η «Τέλεγκραφ» η Σαουδική Αραβία προτείνει ένα δισ. δολάρια για να αναλάβει την ενοποίηση των ATP και WTA tours, δίνοντας προθεσμία 90 ημερών για να πάρει απάντηση. Ο επικεφαλής του ATP Tour Αντρέα

Γκαουντέντζι ενημέρωσε σχετικά τους διοργανωτές των Masters 1000 για τη δημιουργία ενός νέου τουρνουά, του Premium Tennis Tour, με το οποίο δεν θα έχουν καμία σχέση τα τέσσερα

μεγάλα γκραν σλαμ.

Η αγγλική πλευρά (The All England Club) τάσσεται υπέρ του νέου τουρνουά στο οποίο θα ανταγωνίζονται οι κορυφαίοι τενίστες σε ένα μικρότερο καλαντάρι, ενώ οι αθλητές του WTA και του ATP θα λαμβάνουν ίσο μερίδιο στα χρηματικά έπαθλα. Η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να κυριαρχήσει στο τένις και μέσω χορηγιών αλλά και διοργανώσεων που θα φιλοξενηθούν στο έδαφός της.

Ο Πιζάρο αρέσει αλλά εκτός… Ελλάδας!

Τι κι αν στην ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσφέρει όσα περίμενε ο Ματίας Αλμέιδα όταν το καλοκαίρι τον έφερνε στην Ελλάδα; Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Ροδόλφο Πιζάρο έχει πολύ καλό όνομα και σύμφωνα με έρευνα του «Mediotiempo» αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή ποδοσφαιριστή από το πρωτάθλημα του Μεξικού στο MLS. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2020 η Ιντερ Μαϊάμι ξόδεψε σχεδόν έντεκα εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μοντερέι. Τρίτος μάλιστα στη σχετική λίστα είναι ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Αλαν Πουλίδο, που παραχωρήθηκε για κάτι λιγότερο από εννιά εκατομμύρια ευρώ από την Τσίβας στην Κάνσας Σίτι τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.

Μια ομιλία με σημασία

Το έμαθα από συνεργάτη μου που ασχολείται με το ολυμπιακό κίνημα και το καταθέτω. Αίσθηση, που λέτε, προκάλεσε η παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου, στο SEKMA Business School στη Νίκαια της Γαλλίας και η ομιλία του πάνω στον ολυμπισμό και τις αξίες του. Η παρουσίαση αυτή ενώπιον μεγάλης ομάδας φοιτητών του  πανεπιστημίου οργανώθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης του κ. Κούβελου από τον κυβερνήτη της ολυμπιακής πόλης της Μασσαλίας και την ένωση των γαλλόφωνων ολυμπιακών ακαδημιών που έγινε με σκοπό να τον βραβεύσουν για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ολυμπιακής παιδείας μέσα από τη δράση και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΔΟΑ. Τον πρόεδρο της ΔΟΑ συνόδευσαν στην αποστολή αυτή ο κοσμήτορας της ΔΟΑ καθηγητής κ. Γεωργιάδης και η κ. Αλεξάνδρα Καραΐσκου, υπεύθυνη για τις εθνικές ολυμπιακές ακαδημίες που αποτελούν τον πυλώνα στήριξης της ΔΟΑ για τη διάδοση της ολυμπιακής παιδείας κάθε χώρας.

Ο Πιτίνο εξήγησε πώς ήρθε στην Ελλάδα

Μια ιδέα για την εντύπωση που έχουν οι Αμερικανοί για το μπάσκετ εκτός των συνόρων της χώρας τους έδωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ρικ Πιτίνο. Τον ρώτησαν πώς αποφάσισε να πάει στον Παναθηναϊκό. Και απάντησε: «Μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα μου τηλεφώνησε ένας φίλος μου και είπε: “Κόουτς, μίλησα με τον Κρις Γουάλας, θέλεις να έρθεις στον Παναθηναϊκό να προπονήσεις”; Και είπα: Τι είναι αυτό; Μου είπαν ότι είναι μια διάσημη ομάδα στην Ελλάδα και την Ευρωλίγκα. Και είπα ότι δεν έχω πάει ποτέ στην Ελλάδα, δεν ξέρω τίποτα για την Ευρωλίγκα και συμφώνησα»! Ακριβώς έτσι βλέπουν, όπως αντιλαμβάνομαι, το ευρωπαϊκό μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Δεν έχουν ιδέα!

Επίθεση στην Κηφισιά

Σε μία ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση προχώρησε χθες ο Αχιλλέας Μπέος και κατηγόρησε την Κηφισιά για την υπόθεση Τετέι. Αναφέρθηκε δε στον πρόεδρο Εφετών κ. Μελισσινό που αυτοεξαιρέθηκε της συγκεκριμένης υπόθεσης. Και υποστήριξε πως ο δικαστής φιλοξενήθηκε σε σκάφος μεγαλοπαράγοντα που επιθυμεί την παραμονή της ομάδας των βορείων προαστίων

στην κατηγορία.

Ηττα για τους Παίδες

Η Εθνική Παίδων ηττήθηκε 2-0 από την αντίστοιχη της Ελβετίας στο γήπεδο της Παναχαϊκής για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της Εlite Round του EURO U-17. Ο αγώνας διεξήχθη στην Πάτρα και αμφότερες οι ομάδες έμειναν εκτός τελικής φάσης, με δεδομένο πως την πρόκριση παίρνουν οι επικεφαλής των ομίλων και οι επτά από τους οκτώ καλύτερους δεύτερους.

Τους απέκλεισε λόγω ομοφοβικών συνθημάτων

Ο Ραλφ Ράνγκνικ «έκοψε» τρεις διεθνείς από την Εθνική Αυστρίας. Οπως είδα, οι Μπουργκστάλερ, Γκρουλ και Χεντλ της Ραπίντ Βιέννης μετά τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι επί της Αούστρια τραγούδησαν μπροστά στην κάμερα ομοφοβικά συνθήματα κατά των αντιπάλων τους. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστρίας δεν το προσπέρασε και τους άφησε εκτός κλήσεων για τα ματς με

Σλοβακία και Τουρκία.

«Οι συγκεκριμένοι παίκτες πρέπει να αναλογιστούν αυτό το θέμα και να καταλάβουν τι σημαίνει για τους ανθρώπους το να προσβάλλονται και να πέφτουν θύματα διακρίσεων δημόσια και με αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι κάτι που δεν θα ανεχθώ στη δική μου ομάδα» ήταν τα λόγια του Ράνγκνικ για το εν λόγω ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα