«Η Γη της Ελιάς»: Οι έξι λόγοι που αγαπάμε τη δραματική σειρά του MEGA

Το καλοκαίρι τελείωσε, οι μαθητές γύρισαν κι εκείνοι στα θρανία και μια μόνο σταθερά απομένει για να επιστρέψουν τα πράγματα στην κανονική τους ροή. Να κάνει πρεμιέρα στους τηλεοπτικούς δέκτες μας «Η Γη της Ελιάς».

Ο Γ’ κύκλος της καθημερινής, αγαπημένης, σειράς του MEGA κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και το τηλεοπτικό κοινό αδημονεί. Και πώς να γίνει διαφορετικά, με το σούπερ cliffhanger με το οποίο έκλεισε «Η γη της

ελιάς» το περασμένο καλοκαίρι: Μια ομηρία που απειλεί τη ζωή των πρωταγωνιστών, ένα ατύχημα στη θάλασσα και παλιές βεντέτες που επιστρέφουν ζητώντας εκδίκηση.

Έξι λόγοι που λατρεύουμε τη «Γη της ελιάς»

Το μανιάτικο δράμα δεν χρειάζεται συστάσεις μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στην ελληνική τηλεόραση. Από την άλλη, έπειτα από 439 επεισόδια και αναρίθμητες ιστορίες αγάπης, εκδίκησης και πόνου, «Η γη της ελιάς» έχει χτίσει μια ιδιαίτερη σχέση με τους φανατικούς τηλεθεατές.

Σε μια απόπειρα να αποκωδικοποιήσουμε τους λόγους που η σειρά του MEGA διατηρεί αμείωτη τη δυναμική της και παρότι θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε περισσότερες από 100 αφορμές (όσοι και οι ηθοποιοί που πέρασαν ως τώρα από αυτή) που συμβαίνει αυτό, παρακάτω σημειώνουμε τους 6 λόγους που δεν μπορούμε χωρίς τη «Γη της ελιάς».

Την υπογράφει το τρίδυμο των επιτυχιών

Ο θυμόσοφος λαός λέει «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει». Όταν λοιπόν το τρίδυμο των επιτυχιών – Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλλης Νικολάου – συναντά τον τηλεοπτικό σταθμό που έχει συνδέσει το όνομά του όσο κανένας άλλος με τη μυθοπλασία, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Είναι το πιο πολυταξιδεμένο σίριαλ

Ο φακός του Αντρέα Γεωργίου μας έχει συνηθίσει σε ηλιόλουστα και φωτεινά πλάνα από διάφορα σημεία της Ελλάδας που μοιάζουν με ειδυλλιακές καρτ – ποστάλ. «Η Γη της ελιάς» όμως δεν περιορίζεται στα μυστηριακά τοπία από τη Μάνη. Στα δύο χρόνια που παίζει στη συχνότητα του MEGA, η δραματική σειρά έχει ταξιδέψει στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, την αιώνια πόλη, τη Ρώμη, την ατμοσφαιρική Μάλτα, την αρχοντική Μαδρίτη και το παραμυθένιο Μονακό.

Ξεκινούν τα συγκλονιστικά νέα επεισόδια

Στην «Ελιά» απολαμβάνουμε δημοφιλείς ηθοποιούς του θεάτρου και του σινεμά

Όσο κι αν ψάξει κανείς δύσκολα μπορεί να θυμηθεί καθημερινή σειρά με τόσο πλούσιο καστ πέρα από τη «Γη της ελιάς». Ο εσαεί κομψός Νίκος Γαλανός και η αξιολάτρευτη Μάρω Κοντού χαρίζουν μια νοσταλγία από τον λατρεμένο ελληνικό κινηματογράφο, ενώ για χάρη του σίριαλ του MEGA, η Λυδία Κονιόρδου είπε, μετά από χρόνια, το μεγάλο «ΝΑΙ» στη μικρή οθόνη. Και φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε άλλη ηθοποιό στον ρόλο της Αθηνάς, από την πάντοτε εκθαμβωτική Άντζελα Γκερέκου.

Γρήγορες εναλλαγές πολλών ιστοριών

Η «Γη της ελιάς» είναι η καθημερινή συντροφιά για εκατομμύρια τηλεθεατών. Ποτέ άλλοτε σε ένα σίριαλ δεν είδαμε τις ιστορίες των πρωταγωνιστών να εναλλάσσονται με τέτοια ταχύτητα, προσφέροντας σασπένς και δράση που δεν περιορίζεται στην εξέλιξη ενός ή δύο προσώπων.

Μας μαθαίνει παραδοσιακές συνταγές

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα περίμενε κανείς μια δραματική σειρά να σε προκαλεί τόσο να βάλεις ποδιά και να μπεις στην κουζίνα. Ο ρομαντικός Πότης όμως εκτός από μουσικές βραδιές μας θύμισε και την ακαταμάχητη και παραδοσιακή γαλατόπιτα Μάνης.

Η περίφημη γαλατόπιτα του Πότη είχε τέτοια απήχηση που την ετοίμασε ακόμη και η Άντζελα Γκερέκου, πριν από δύο χρόνια, στο πλαίσιο του πρώτου Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Αρεόπολη Μάνης.

Ένας καλός οδηγός σε πικρόχολες, παραδοσιακές μανιάτικες κατάρες

Δεν είστε πραγματικός φαν της σειράς, αν δεν έχετε αποστηθίσει τουλάχιστον μία χαιρέκακη, πικρόχολη και παραδοσιακή μανιάτικη κατάρα. Αποτελούν το αλατοπίπερο της «Γης της ελιάς» και σίγουρα μας εκπλήσσουν με την ευρηματικότητα και το βάθος της… κακίας τους!

Είτε εκτοξεύονται από το στόμα της ραδιούργας Αρετής, είτε έρχονται ως απάντηση σε εκείνην από την Χάιδω έχουν το δικό τους κοινό που της περιμένει καρτερικά κάθε μέρα στο MEGA!

Keywords
Τυχαία Θέματα