Η αστυνομία δεν θεωρεί ύποπτο τον Βάγκνερ για το θάνατο της Νάταλι Γουντ

1981, σε διακοπές στο νησάκι Καταλίνα, η 43χρονη Νάταλι Γουντ πνίγηκε μερικά μέτρα μακριά από το γιοτ της, στο οποίο επέβαιναν ο ζηλιάρης σύζυγός της Ρόμπερτ Βάγκνερ και ο καπετάνιος Κρίστοφερ Γουόκεν.

Τριάντα χρόνια μετά, η αστυνομία του Λος Άντζελες αποφάσισε να ανοίξει ξανά την υπόθεση, λέγοντας ότι υπάρχουν νέα στοιχεία.

Τα κουτσομπολιά τρέφουν ακόμη τον μύθο της: Ήταν ατύχημα ο θάνατος της Νάταλι Γουντ; Μήπως
δολοφονήθηκε; Και αν ναι, από ποιόν; Από τον ζηλιάρη σύζυγο ή από τον φημολογούμενο εραστή;

Η ηθοποιός βρέθηκε από τους διασώστες ντυμένη μόνον με μια νυχτικιά και κοντές κάλτσες.

Είχε ειπωθεί στην τότε ακροαματική διαδικασία ότι παραπάτησε καθώς πηδούσε στο εσωτερικό μικρής λέμβου, έπεσε στο νερό διότι είχε καταναλώσει αλκοόλ και πνίγηκε.

Είχε προηγηθεί καβγάς με τον Βάγκνερ.

Ο καπετάνιος της θαλαμηγού, Ντέινς Ντέιβερν, δήλωσε χθες σε μια δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή του δικτύου NBC ότι, από τον Βάγκνερ δέχθηκε πίεση, να πει ψέματα και να αποκρύψει στοιχεία στους ανακριτές, για τις συνθήκες θανάτου της
Νάταλι Γουντ, που έγινε διάσημη με την ταινία "Ουέστ σάιντ στόρι".

Ο Ντέιβερν πρόσθεσε ότι όπως θυμάται του δόθηκε εντολή να μην κάνει με το σκάφος αναψυχής εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό της Γουντ, ότι ο ίδιος ο Βάγκενρ δεν έδειξε ανησυχία για την εξαφάνιση της ηθοποιού συζύγου του, τέλος ότι δόθηκε σαφώς η "οδηγία", να μην ειδοποιηθεί, άμεσα, κανένας...

«Έχω, λοιπόν, διαπράξει λάθη, έλαβα τρομερές αποφάσεις», μονολόγησε ο καπετάνιος Ντέιβερν.

«Στους ανακριτές είπα ψέματα, απέκρυψα πραγματικά στοιχεία».

Ο ίδιος συνυπόγραψε ένα βιβλίο, το 2009, για τα τραγικά γεγονότα, το περιεχόμενο του οποίου θα αξιοποιηθεί στη νέα αστυνομική έρευνα.

Όσον αφορά τον Βάγκνερ, ανακοίνωσε ότι «θα σεβαστεί την όποια ισχυρή νέα πληροφορία αναφορικά με τον θάνατο της Γουντ προερχόμενη από αξιόπιστη πηγή».

«Δεν θέλω όμως να συμπράξω με κανέναν που θα θελήσει να επωφεληθεί από την 30η επέτειο αυτού του τραγικού συμβάντος» πρόσθεσε.

Οι ντετέκτιβ που εξετάζουν την υπόθεση του πνιγμού της ηθοποιού Νάταλι Γουντ δήλωσαν ότι ο τότε σύζυγός της, Ρόμπερτ Βάγκνερ, δεν είναι «ύποπτος».

Το Γραφείο του Σερίφη του Λος Άντζελες αποφάσισε, πάντως, να ανοίξει ξανά την υπόθεση -30 χρόνια μετά τον θάνατο της Γουντ- επικαλούμενο νέα στοιχεία.

Ο καπετάνιος του γιοτ που επέβαινε το ζεύγος (μαζί με τον Κρίστοφερ Γουόκεν) δήλωσε ότι είπε ψέμματα και έριξε την ευθύνη για τον θάνατο της ηθοποιού του στον Ρόμπερτ Βάγκνερ.

Δήλωσε ότι ο τότε σύζυγος της Νάταλι Γουντ δεν έκανε αρκετά για να σώσει τη σύζυγό του.

Υποστήριξε ότι ο Βάγκνερ (πρωταγωνιστής της σειράς Χαρτ και Χαρτ) τον απέτρεψε από το να καλέσει τις Αρχές ή να ανάψει φως για έρευνα των νερών.

Το Γραφείο του Σερίφη του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει τον θάνατο ως ατύχημα, μέχρι να αποδειχθεί κάτι διαφορετικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα