Γρίπη : Πώς θα χτιστεί το πρώτο τείχος άμυνας

Μάχη με τον χρόνο δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την υπογραφή συμβάσεων τουλάχιστον 800 γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αυξηθεί η επικίνδυνα χαμηλή στάθμη της «δεξαμενής» των συμβεβλημένων γιατρών ενόψει (και) του επικείμενου κύματος γρίπης. Παράλληλα, υγειονομικοί φορείς της χώρας χτίζουν τείχος προστασίας για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, με ενημερωτικές καμπάνιες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εποχικού εμβολιασμού.

Ειδικότερα, και μετά τη χαρτογράφηση των κενών, οι ιθύνοντες

στην οδό Αριστοτέλους έχουν εντοπίσει τις γεωγραφικές αδυναμίες ανά ειδικότητα, δρομολογώντας συνεπακόλουθα τη σύναψη στοχευμένων συμβάσεων ανάλογα με τις ανάγκες.

Και καθώς η «στελέχωση» της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με ιδιώτες γιατρούς γίνεται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε παιδιάτρους και ειδικούς γιατρούς - όπως είναι οι καρδιολόγοι και οι μαιευτήρες γυναικολόγοι - έπειτα από σχετικά αιτήματα του κλάδου.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι παιδίατροι με τον ΕΟΠΥΥ - άρα δωρεάν πρόσβαση σε παιδιάτρους για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού - σε τουλάχιστον 28 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Επιπλέον, και έπειτα από παρέμβαση του ΠΙΣ, εξετάζεται να δοθεί προτεραιότητα σε ειδικευμένους γιατρούς που έχουν ανοίξει ιατρείο μετά το 2012 και οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι από τον ΕΟΠΥΥ - έκτοτε ο Οργανισμός δεν έχει συνάψει νέες συμβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα