Για παλινωδίες στο θέμα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ κατηγορούν την κυβέρνηση οι πρυτάνεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου, επικρίνεται η κυβέρνηση για «συνεχείς παλινωδίες σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης» και επιδοκιμάζεται η στάση Μπαμπινιώτη, αφού τονίζεται ότι «παρά τις θετικές προθέσεις του υπουργού και αναπληρωτού υπουργού Παιδείας δεν δόθηκε καμία λύση».

Μάλιστα, οι πρυτάνεις συνεχίζουν τονίζοντας ότι, σε λίγο δεν θα έχουν χρήματα για να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ακόμη κι αν υλοποιηθεί η υπόσχεση της κυβέρνησης για χρηματοδότησή τους μέχρι τον Ιούνιο.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η αποστροφή: «Κατά την ίδια περίοδο,
τα οργανωμένα συμφέροντα που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή κατάσταση συνεχίζουν να βάλουν κατά των Πανεπιστημίων με τους αυτόκλητους και εν υπηρεσία κονδυλοφόρους τους. Τους απαντάμε: Μακάρι να στεκόταν και το Κράτος όρθιο, όπως στέκονται τα Ελληνικά Πανεπιστήμια μέχρι σήμερα».

Τέλος, έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων ορίζεται την προσεχή Τρίτη και εκεί θα προσδιορισθεί η θεματολογία και το περιεχόμενο των θέσεων που θα υποστηρίξουν τα μέλη της στην ομάδα εργασίας του υπουργείου Παιδείας
Keywords
Τυχαία Θέματα