«Φταίει το κράτος, όχι εσύ. Άλλαξέ το», το σύνθημα της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Όπως επισημαίνει η Δημοκρατική Συμμαχία, για τις εξελίξεις στη χώρα δεν φταίει ο πολίτης, ο επαγγελματίας ή ο ιδιωτικός υπάλληλος που τελικά σηκώνουν σχεδόν μονομερώς το βάρος της ύφεσης και της κρίσης.

Η Δημοκρατική Συμμαχία θεωρεί πως αποκλειστικά υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση είναι το

ίδιο το κράτος και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί έως και σήμερα, το ίδιο κράτος είναι αυτό που οφείλει να δρομολογήσει και να υλοποιήσει εκείνες τις πολιτικές μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, που χρειάζονται για να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και στη δημιουργία μιας νέας υγιούς, στέρεης και εξωστρεφούς οικονομικής πραγματικότητας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει στους πολίτες μία εναλλακτική πολιτική πρόταση: «Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι η πολιτική επιλογή που δεσμεύεται να αποτελέσει ρυθμιστή των εξελίξεων για να γίνουν πράξη οι μεταρρυθμίσεις. Δεσμεύεται να είναι καταλύτης για να επικρατήσει η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και ο ρεαλισμός μέσα στην επόμενη Βουλή.

Οι πέντε πολιτικοί άξονες οι οποίοι θα αποτελέσουν την πολιτική πλατφόρμα των άμεσων πολιτικών επιδιώξεων του κόμματος είναι:

1. Ανάπτυξη με πρόσωπο: νέες δουλειές στον Ιδιωτικό Τομέα
2. Σύγχρονο και διαφανές πολιτικό σύστημα
3. Εφαρμογή των κανόνων χωρίς διακρίσεις
4. Η Ελλάδα έχει θέση και άποψη στην Ευρώπη
5. Σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που υπηρετεί και δεν επιβαρύνει τον πολίτη

Δείτε τα τρία πρώτα προεκλογικά σποτ της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα