Φωτιά στην Ρόδο: Τουρίστες επαινούν τους Ροδίτες

Για έκτη ημέρα η φωτιά στην Ρόδο μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ πολλά χωριά έχουν ήδη εκκενωθεί και χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες έχουν εκτοπιστεί. Κατόπιν τούτου, οι κάτοικοι του νησιού θέλοντας να προσφέρουν έχουν προσφέρει στέγη, τροφή και νερό σε όσους δοκιμάζονται από την φωτιά.

Συγκεκριμένα, σπίτια, ξενοδοχεία, κλειστά γυμναστήρια, αίθουσες, καθώς και πλοία διατίθενται για την φιλοξενία χιλιάδων τουριστών και κατοίκων που έμεναν στις περιοχές που έχουν πληγεί από την φωτιά στην Ρόδο.

Ακόμη, ο στρατός προχώρησε στο άνοιγμα των στρατοπέδων προκειμένου να φιλοξενηθούν πολίτες και τουρίστες που εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα ξενοδοχεία που διέμεναν για να ξεφύγουν από την φωτιά στην Ρόδο.

Επαινετικά τα σχόλια των τουριστών για τους κατοίκους της Ρόδου

Πολλοί τουρίστες επέλεξαν το Twitter προκειμένο να ενημερώσουν για τα όσα συμβαίνουν στην Ρόδο, περιγράφοντας την ταλαιπωρία που έχουν βιώσει λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται, αλλά και την προσπάθεια των Ελλήνων να τους προσφέρουν φαγητό και στέγη.

«Στις 4 π.μ. φτάσαμε στο σχολείο και οι ντόπιοι είχαν έτοιμο φαγητό / νερό / υπνόσακους για τους ανθρώπους – καταπληκτικό!» έγραψε ένας χρήστης.

Stayed the night In a school in Rhodes centre. Got her about 4am
No1 really knows what’s going on. But the people of Rhodes have really gone out of the way with kindness and looked after us here pic.twitter.com/kYshKLmflo

Keywords
Τυχαία Θέματα