Επενδύσεις 2 δις ευρώ της JTI στα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου

Η JTI ανοίγει ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο με την είσοδό της διεθνώς στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού. Η εταιρεία με συνέπεια και σταθερότητα τηρεί τη δέσμευσή της για καινοτομία, βιωσιμότητα και ποιότητα παρακολουθώντας στενά και ακολουθώντας τις διεθνείς καταναλωτικές τάσεις με τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων της. Πρόσφατα, μάλιστα, ο Όμιλος

JT ανακοίνωσε την πρόθεση του να επενδύσει 2 δισ. ευρώ στην κατηγορία των προϊόντων μειωμένου κινδύνου μεταξύ 2023 και 2025, με έμφαση στα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και η χώρα μας είναι μέρος αυτής της σημαντικής επένδυσης.

Στην Ελλάδα η JTI έχει μια δυναμική επενδυτική πορεία με αδιάλειπτη παρουσία εδώ και 42 χρόνια. Είμαστε η 2η μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού και η μοναδική διεθνής εταιρεία παραγωγής συμβατικών προϊόντων καπνού στη χώρα. Συνεισφέρουμε ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της Ελλάδας και ταυτόχρονα με τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες συμβάλλουμε σταθερά στον ελληνικό καπνικό κλάδο, παρέχοντας πόρους σε περισσότερες από 50.000 οικογένειες.

Το 2018 όταν η ΣΕΚΑΠ περιήλθε στον όμιλο JT στο πλαίσιο συμφωνίας – πακέτο για την εξαγορά της Donskoy Tabak, η εταιρεία ξεκίνησε άμεσα να επενδύει στον μετασχηματισμό του ιστορικού εργοστασίου της Ξάνθης σε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική παραγωγική μονάδα η οποία σήμερα εξάγει τα προϊόντα που παρασκευάζει σε 9 ευρωπαϊκές χώρες. Η επένδυση αυτή, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, διοχετεύθηκε για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και των λειτουργιών του, την αύξηση της παραγωγής, τη βελτίωση της κατάρτισης των εργαζομένων αλλά και την υιοθέτηση πολιτικών της JTI για το Περιβάλλον, την υγεία και ασφάλεια του προσωπικού. Παράλληλα προμηθευόμαστε τα υψηλής ποιότητας καπνά, που χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη, από Έλληνες καλλιεργητές για τις ανάγκες παραγωγής των προϊόντων μας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλον τον κόσμο και σήμερα αγοράζουμε περίπου το 1/3 της συνολικής εγχώριας παραγωγής. Τα τρία τελευταία χρόνια μάλιστα έχουμε αυξήσει τον όγκο των καπνών που προμηθευόμαστε από τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές κατά 50%.

Η επένδυση της JTI στην Ελλάδα αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα άμεσων ξένων επενδύσεων και ήδη η εταιρεία έχει αποσπάσει τα εύσημα του ίδιου του πρωθυπουργού για την επένδυσή της στην Ελλάδα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Japan Tobacco Inc., κύριο Mutsuo Iwai, στο πλαίσιο της επίσημης συνάντησής του στο Τόκιο τον περασμένο Φεβρουάριο με μέλη Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων (KEIDANREN).

Αντίστοιχη αναγνώριση λάβαμε πρόσφατα και από προβεβλημένους υπουργούς της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκας, ο υπουργός Εργασίας κ. Α.Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Χ. Θεοχάρης που συνομολογούν ότι η JTI αποτελεί «υπόδειγμα» άμεσου ξένου επενδυτή στη χώρα.

Η επέκταση της επενδυτικής δραστηριότητάς μας στην αγορά των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού στη χώρα μας αποτελεί μια εξέλιξη της στρατηγικής της εταιρείας προς την κατεύθυνση της Βιωσιμότητας, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας. Σήμερα, η JTI διαθέτει μια ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά καθώς εκτός από την παραγωγική, εξαγωγική και εμπορική δραστηριότητα εισερχόμαστε δυναμικά και στην αγορά των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με τη διεθνή μάρκα μας Ploom, ένα προϊόν που έχει ήδη μια πολύ δυναμική πορεία στην Ιαπωνία, όπου παρουσιάστηκε τον περασμένο χρόνο, και είναι σήμερα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα στην κατηγορία του θερμαινόμενου καπνού. Το Ploom απευθύνεται σε ενήλικες καταναλωτές και καταναλώτριες που αναζητούν δυνητικά λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές και που είναι πρόθυμοι να βιώσουν μια νέα εμπειρία στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού. Σε αυτούς τους καταναλωτές προσφέρουμε ένα νέο σύγχρονο, καινοτόμο και καλαίσθητο προϊόν που ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής, για την οποία η JTI έχει επενδύσει σημαντικά σε έρευνα και ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα