Ελεονώρα

Πρώτα τα αυτονόητα. Είμαστε με την Ελεονώρα Μελέτη απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται. Η χολή που τη λούζει είναι χυδαία, συκοφαντική, τρισάθλια, ειδικά ως προς το σεξιστικό της περιεχόμενο. Ενας άνδρας υποψήφιος δεν επρόκειτο ποτέ να δεχθεί ανάλογες επιθέσεις.

Η κυρία Μελέτη δηλώνει έκπληκτη. Αισθάνεται θύμα κακοποίησης, τρομάζει με την ένταση και τις λυσσαλέες ριπές του bullying. Δεν θα έπρεπε. Διότι το νερό στο οποίο πάει να βρέξει τα πόδια της είναι ζεματιστό. Η πολιτική

είναι μία αρένα όπου οι κανόνες του παιχνιδιού συστέλλονται και διαστέλλονται κατά περίσταση. Κακώς, αλλά έτσι είναι. Η ανθρωποφαγία βάζει τον φερετζέ της πολιτικής αντιπαράθεσης, τα νύχια σκίζουν σάρκες και τα λόγια καταφέρνουν ξυραφιές στα πρόσωπα. Κακώς εκπλήσσεται, λοιπόν. Διέβη ένα κατώφλι που οδηγεί στον λάκκο με τα φίδια.

Από την άλλη, όμως, η κυρία Μελέτη πληρώνει ένα τίμημα για το μεγάλο πλεονέκτημα με το οποίο κατέρχεται στον πολιτικό στίβο. Την αναγνωρισιμότητά της. Δεν χρειάζεται να παρακαλέσει για να βγει σε μία εκπομπή. Θα την παρακαλέσει η εκπομπή. Ούτε έχει ανάγκη να συστηθεί στο μεγάλο ακροατήριο. Τη γνωρίζει όλη η χώρα. Κρατάει, δηλαδή, στα χέρια της ένα χαρτί τόσο ισχυρό που οι περισσότεροι συνυποψήφιοί της δεν μπορούν ούτε να αγγίξουν. Θα κάνει προεκλογικό αγώνα χωρίς να ξοδέψει ούτε σεντ και το πιθανότερο είναι να ανταμειφθεί με την εκλογή της. Μια χαρά.

Λίγο πριν από τις αμερικανικές εκλογές του 2016, ο Ομπάμα δέχθηκε μία ερώτηση για τις διαμαρτυρίες του Τραμπ που υποστήριζε ότι υφίσταται χυδαίες επιθέσεις. «Ετσι είναι η πολιτική. Για αυτό και θα του πρότεινα να σταματήσει το κλαψούρισμα και να μαζέψει καμιά ψήφο». Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να ισχύει για την κυρία Μελέτη. Να καταγγείλει τις επιθέσεις που δέχεται, αλλά ταυτοχρόνως να μας δείξει ότι έχει άποψη και ιδέες για την παραγωγή πολιτικής. Να βγει μπροστά και να μας περιγράψει το πολιτικό της όραμα για τη χώρα και την Ευρώπη. Να μας θυμίσει, δηλαδή, ότι είναι μία μορφωμένη γυναίκα που δοκιμάζει τις δυνάμεις της σε ένα νέο πεδίο και όχι μία τηλεπερσόνα που μαζεύει κουκιά με όρους τηλεθέασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα