Δεν θέλει να χαρίσει έναν θησαυρό

Οταν ξεκίνησαν οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ το αποψινό ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Νάπολι που θα δούμε στο MEGA (στις 22.00 το βράδυ) έπρεπε να είναι η αναμέτρηση που θα έκρινε την πρώτη θέση. Oι προβλέψεις διαψεύστηκαν. Η Βασίλισσα περιμένει τη Νάπολι έχοντας ήδη την πρώτη θέση με τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς.

Και η Νάπολι χρειάζεται το αποτέλεσμα γιατί την κυνηγά η Μπράγκα. Αν αυτή ηττηθεί στη Μαδρίτη και οι Πορτογάλοι κερδίσουν απόψε την Ουνιόν Βερολίνου το τελευταίο ματς του ομίλου (Νάπολι – Μπράγκα) θα κρίνει μια πρόκριση. Κι

όσο κι αν οι πρωταθλητές Ιταλίας θα έχουν το αβαντάζ να το δώσουν στην έδρα τους εντούτοις δεν είναι ποτέ εύκολο να πάρεις μια υποχρεωτική νίκη.

Στη Νάπολι το γνωρίζουν καλά. Πέρυσι, τον καιρό που η ομάδα τους έπαιζε ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, αποκλείστηκαν από τη Μίλαν αδυνατώντας να σηκώσουν τον τίτλο του φαβορί. Η Νάπολι μοιάζει λίγο να έχει συνέλθει μετά την αλλαγή προπονητή. Ο Βάλτερ Ματζάρι που την ανέλαβε έχει ξαναδουλέψει σε αυτή, ξέρει και τη νοοτροπία των οπαδών και τις προτεραιότητες της διοίκησης. Αλλά δεν έχει ποτέ του συνδέσει το όνομά του με μια ευρωπαϊκή επιτυχία.

Καρλέτο

Στο μεταξύ όλος ο κόσμος μοιάζει να περιστρέφεται γύρω από τον προπονητή της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι. Το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι και λέγεται ότι έχει συμφωνήσει με τους Βραζιλιάνους να αναλάβει την Εθνική τους. Στη Μαδρίτη δεν το πιστεύουν και του έκαναν πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του.

Ξαφνικά προέκυψε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που θέλει να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή στον κόσμο. Αναμφίβολα το βιογραφικό του Καρλέτο είναι εντυπωσιακό, αλλά μιλάμε για κάποιον που είναι 64 χρόνων! Χάθηκαν οι προπονητές; Οχι. Αλλά ο Αντσελότι μοιάζει σίγουρη λύση κι αυτό πληρώνεται. Ειδικά από ομάδες που έχουν δεινοπαθήσει γιατί αποδείχτηκε πως δεν είχαν στον πάγκο τον κατάλληλο άνθρωπο: αυτό συνδέει την Εθνική Βραζιλίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ π.χ.

Τι θα κάνει ο Ιταλός; Είναι δύσκολο να το πεις. Εμοιαζε βέβαιο πως σε αυτή την ηλικία θα ήταν καλό να πάει στη Βραζιλία: είναι έτοιμος να γίνει ομοσπονδιακός. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μια πρόκληση μεγάλη: μπορεί να βρει ένα νέο κίνητρο. Αλλά βλέποντας τα όσα κάνει στη Βασίλισσα ο Μπέλιγχαμ δεν είναι απλό να πει «αντίο». Σίγουρα δεν θα θέλει να χαρίσει στον επόμενο ένα τέτοιο θησαυρό.

Ριζώνουν

Λέμε συχνά ότι οι ομάδες δεν έχουν υπομονή, ότι αλλάζουν γρήγορα προπονητές κ.λπ. Στην πραγματικότητα όποιος βρίσκει κάποιον που του μοιάζει ικανός να κάνει τη δουλειά δύσκολα τον αλλάζει ακόμα και αν μια ή δυο σεζόν τα αποτελέσματα δεν είναι τα καλύτερα. Στη Ρεάλ ο Αντσελότι ρίζωσε. Ο Κλοπ από τη Λίβερπουλ θα φύγει μόνο όταν θέλει αυτός. Στη Γιουβέντους όταν χάνουν τον Αλέγκρι τον παρακαλάνε να επιστρέψει. Και είναι γνωστό πως ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Πριν από λίγες μέρες τον ρώτησαν αν θα φύγει από το Μάντσεστερ αν η Σίτι τιμωρηθεί.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει αρχίσει μια έρευνα της Πρέμιερ Λιγκ για παραβάσεις του Financial Fair Play από την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αφορά τις περιόδους από το 2009 έως το 2019 και καθώς φαίνεται ολοκληρώθηκε. «Με ρωτάτε τι πιστεύω πως θα γίνει και τι θα κάνω σαν να έχουμε ήδη τιμωρηθεί. Αυτή τη στιγμή είμαστε αθώοι. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνω αν υποβιβαστούμε στη League One παρά αν κερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ» είπε ο Πεπ. Που σημαίνει πως δεν έχει σκοπό να πάει πουθενά και για κανένα λόγο.

ΠΣΑΠΠ

Στο μεταξύ στα δικά μας είχαμε το βράδυ της Δευτέρας τα βραβεία του ΠΣΑΠΠ. Το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών βράβευσε ως κορυφαίο προπονητή τον Ματίας Αλμέιδα (πράγμα απολύτως λογικό αφού η ΑΕΚ πέρυσι έκανε το νταμπλ στην Ελλάδα). Το βραβείο του καλύτερου έλληνα ποδοσφαιριστή δόθηκε στον βελτιωμένο Φώτη Ιωαννίδη του ΠΑΟ – μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις αλλά η απόφαση έχει μια λογική. Οταν έμοιαζαν κομμάτι βαρετά πρέπει να πω ώσπου ανακοινώθηκε η καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς.

Και ξαφνικά η βραδιά απέκτησε νόημα: διότι η ενδεκάδα του ΠΣΑΠ αποτελείται από 12 (!) παίκτες. Πέντε της ΑΕΚ, τρεις του Παναθηναϊκού, δύο του Ολυμπιακού και δύο του ΠΑΟΚ. Για του λόγου το αληθές σε αυτή συνυπάρχουν ο τερματοφύλακας Αλμπέρτο Μπρινιόλι του Παναθηναϊκού, στην άμυνα ο Ροντινέι του Ολυμπιακού, ο Κουλιεράκης του ΠΑΟΚ και ο Μουκουντί και ο Χατσισαφί της ΑΕΚ, στο κέντρο είναι οι Πέρεθ του Παναθηναϊκού και οι Πινέδα και Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ, σε ελεύθερο ρόλο ο Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ, ενώ στην επίθεση βρίσκονται ο Λιβάι Γκαρσία της ΑΕΚ, αλλά και οι Μπακαμπού (Ολυμπιακός) – Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός). Το πράγμα είναι καταπληκτικό. Ισως είναι και μια πρόταση του ΠΣΑΠ στην UEFA να παίζουν οι ομάδες με 12 παίκτες για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας! Ισως πάλι είναι ο τρόπος να αποδοθεί τιμή στον Νίκο Βαμβακούλα που είχε κάποτε προτείνει να συσταθεί μια τριμελής επιτροπή από πέντε παίκτες.

ΠΣΑΤ

Μη σας κάνουν εντύπωση αυτά: είναι λογικό και οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τα έχουν καλά με όλους. Κι αν σας φαίνεται κομμάτι κωμικό να βάζουν δώδεκα παίκτες στην καλύτερη ενδεκάδα κάντε λίγη υπομονή: σε λίγο καιρό θα δοθούν τα βραβεία του ΠΣΑΤ, αυτά για τα οποία ψηφίζουν οι δημοσιογράφοι. Κι όρεξη να έχετε για εορταστική διασκέδαση…

Υποπτα

Πάντως η αλήθεια είναι πως η επιλογή των παικτών της καλύτερης ενδεκάδας της Σούπερλιγκ δεν είναι απλή υπόθεση. Ακόμα πιο δύσκολο θα ήταν για τον ΠΣΑΠΠ να διαλέξει τους έντεκα καλύτερους της Σούπερλιγκ 2: ίσως να ήταν πιο εντυπωσιακό και ενδιαφέρον να διάλεγε την ενδεκάδα των καλύτερων απλήρωτων της Σούπερλιγκ 2 – αυτό όντως θα ήταν ενδιαφέρον. Παρεμπιπτόντως διάβασα ότι το προεδρείο της Σούπερλιγκ 2 θα στείλει λέει εξώδικο στην ΕΡΤ γιατί δεν μεταδίδει τα ματς του πρωταθλήματος των ομάδων τους. Χάνουν την ώρα τους οι μεγιστάνες αυτοί. Κανονικά πρέπει να πάνε να την αγοράσουν την ΕΡΤ και να δείχνουν ύποπτα ματς όλη μέρα. Και μετά να ψηφίζουμε τα καλύτερα. Με τους ποδοσφαιριστές του ΠΣΑΠΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα