Δεν έκαναν καλή αρχή

Κακό ήταν το ξεκίνημα για την Ελλάδα στο United Cup αφού η χώρα μας ηττήθηκε με 2-1 από τη Χιλή. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αγωνίστηκε στο ατομικό λόγω πόνου στη μέση και η μοναδική νίκη για την Εθνική ήρθε από τη Μαρία Σάκκαρη. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 2-0 της Σενγκουέλ και έδωσε το προβάδισμα στην εθνική μας. Στη συνέχεια αγωνίστηκε ο Στέφανος Σακελλαρίδης αντί του Τσιτσιπά και ηττήθηκε με 2-1 από τον Νίκολας Γιάρι, ο οποίος βρίσκεται 400 θέσεις πάνω από τον έλληνα

αθλητή στην κατάταξη. Στο τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι σημειώνω πως επιστρατεύτηκε και ο Τσιτσιπάς που μαζί με τη Σάκκαρη αγωνίστηκαν στο διπλό, αλλά ηττήθηκαν με 2-1 από τους Ντανιέλα Σενγκουέλ και Τόμας Μπάριος Βέρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάσει από τη Χιλή με 2-1.

Την Παρασκευή εκλέγεται νέος πρόεδρος

Την ερχόμενη Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ΔΣ της χρονιάς από τη Superleague1. Τονίζω ότι κύριο θέμα συζήτησης είναι η εκλογή νέου προέδρου μετά την παραίτηση του Bαγγέλη Μαρινάκη. Οπως είδα, εκτός των άλλων θα βγει το πρόγραμμα από τη 19η έως και την 21η αγωνιστική, ενώ θα γίνει συζήτηση για τις «ενέργειες του Συνεταιρισμού σε σχέση με το θέμα των χειραγωγημένων αγώνων» ύστερα από πρόταση του Ολυμπιακού.

Τι συμβαίνει με τον Σέρβο;

Κάτι φαίνεται πως τρέχει με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς το τελευταίο διάστημα στην ΑΕΚ. Ο σέρβος μεσοεπιθετικός φέρεται να παρουσιάζει τάσεις φυγής και δεν αποκλείεται μέσα στον Ιανουάριο να υπάρξουν εξελίξεις και να μην… ξεχειμωνιάσει στην Ενωση. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει να υπάρξει πρόταση που να ικανοποιεί και την ΑΕΚ αφού ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Ισως να μην ήταν λοιπόν και τόσο τυχαία η κακή εικόνα που παρουσίαζε στον αγωνιστικό χώρο εδώ και αρκετό καιρό και το μυαλό του να έχει επηρεαστεί από κάτι που οδηγεί τις σκέψεις του μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα εν οίκω μη εν δήμω

Τις δηλώσεις του τιμ μάνατζερ της Μπαρτσελόνα, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, κλήθηκε να σχολιάσει ο προπονητής της ομάδας, Ρότζερ Γκριμάου, ο οποίος δεν θέλησε να ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά. Σημειώνω, όμως, πως ισπανικά δημοσιεύματα έφεραν σε πρώτο πλάνο τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ, κι αυτό επειδή όπως γράφτηκε στην ιβηρική χερσόνησο, ο 29χρονος ψηλός είχε ένταση με τον προπονητή του στο ημίχρονο του αγώνα με τη Μονακό και για αυτό δεν αγωνίστηκε καθόλου μετά την ανάπαυλα (έπαιξε για συνολικά 7’06» και είχε τέσσερις πόντους και έξι ριμπάουντ).

«Αυτά είναι πράγματα της ομάδας, τα οποία συμβαίνουν στη διάρκεια της σεζόν. Συμβαίνουν στα αποδυτήρια και μένουν πάντα εκεί. Δεν είναι τίποτα εξωπραγματικό. Ολα μεγεθύνονται σε περιπτώσεις όπως αυτή που βρισκόμαστε τώρα και η οποία δεν είναι επιθυμητή. Πάντα προσπαθούμε να μιλάμε με τους παίκτες και να τα ξεκαθαρίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κόουτς Γκριμάου, δείχνοντας ότι ναι μεν περνά μια δύσκολη περίοδο και με ήττες η Μπαρτσελόνα, αυτά όμως θέλει να τα αφήσει πίσω και να κάνει νέα αρχή.

Ξαφνικός τραυματισμός

Με ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ την Τόφας στο χθεσινό παιχνίδι στο Παλατάκι για τα play in του BCL. Ο Κένταλ Σμιθ δεν ήταν στη διάθεση του Φώτη Τακιανού, καθόσον ο αμερικανός γκαρντ υποβλήθηκε σε επέμβαση στο μάτι και έλειψε από τις τελευταίες προπονήσεις μετά από ένα χτύπημα που είχε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οπως έμαθα, πρόκειται να μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες. Αυτό που δεν έμαθα έχει να κάνει με το πού τραυματίστηκε ο παίκτης. Νομίζω πως η ατυχία δεν τον συνάντησε στα παρκέ του μπάσκετ…

O Mαύρος στην Αγια-Σοφιά

«Ενα πρωινό παρέα με τον Θωμά Μαύρο θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν οι φίλοι της ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιανουαρίου στο ΑΕΚ Shop του γηπέδου στην πλατεία του Αετού, όπου θα παρουσιαστούν και θα είναι διαθέσιμες δύο συλλεκτικές φανέλες από το ένδοξο παρελθόν του μεγάλου σκόρερ των δεκαετιών ’70 και ’80». Αυτό είναι το μήνυμα από την ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Μαύρος θα είναι στο γήπεδο από τις 12 το μεσημέρι και θα υπογράψει αυτόγραφα. Οι βετεράνοι άσοι, επιτέλους έρχονται κοντά στον κόσμο, όπως μπορώ να παρατηρήσω.

Δεν είχε δώσει το ΟΚ

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ Ρουμπιάλες δόθηκε χθες στην Ισπανία αφού η διεθνής Ισπανίδα Τζένι Ερμόσο κατά την κατάθεσή της στο δικαστήριο της Μαδρίτης ξεκαθάρισε πως το φιλί που της έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κατά την απονομή του τίτλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στις 20 του περασμένου Αυγούστου δεν ήταν σε καμία περίπτωση συναινετικό. Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι ποινές που πρόκειται να επιβληθούν στον Ρουμπιάλες κυμαίνονται από πρόστιμο έως τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα