Αρχίζουν οι μάχες στο φιλέ

Το γαϊτανάκι του τίτλου στο βόλεϊ γυναικών εκκινεί απόψε (19.00) από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη». Στον Ρέντη, λοιπόν, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό της Volleyleague. Οι Πράσινες θα είναι γηπεδούχες την Τετάρτη στο Μετς, ενώ ο τρίτος τελικός θα διεξαχθεί το άλλο Σάββατο και πάλι στο «Μελίνα Μερκούρη» και θα συνεχιστεί η σειρά με αλλαγή έδρας (Σάββατο – Τετάρτη) μέχρι μια ομάδα να συμπληρώσει τρεις νίκες.

Παίκτης-κλειδί

Αν κάποιος ρωτήσει τους φίλους του Παναθηναϊκού

ποιον παίκτη ξεχωρίζουν στο μπάσκετ, πολλοί θα απαντούσαν «τον Τζέριαν Γκραντ». Γιατί ο συγκεκριμένος γκαρντ δεν ήρθε έχοντας το βαρύ όνομα, δίνει όμως τα πάντα για την ομάδα και όχι μόνο στην άμυνα, εκεί δηλαδή που όντως είναι από τους καλύτερους. Ο Γκραντ, όπως διάβασα πρόσφατα, έκανε δηλώσεις για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού και δεν έκρυψε πως ο στόχος είναι η κορυφή της Ευρωλίγκας.

«Βεβαίως μου αρέσει να με θεωρούν έναν από τους καλύτερος αμυντικούς στην Ευρώπη. Σε κάθε πρωτάθλημα μπορείς να είσαι ο κορυφαίος σε κάτι. Είναι πολύ καλό. Εδώ υπάρχουν αρκετοί σπουδαίοι γκαρντ. Ατομα σαν τον Σέιν Λάρκιν και τον Μάικ Τζέιμς είναι δύο από τους πιο δύσκολους στο να τους μαρκάρεις». Καταλήγω και λέω πως ο Γκραντ τα έχει καταφέρει καλά και με τους δύο.

Ferrari: Πάει με χίλια φέτος

Πεπεισμένοι είναι πλέον οι οδηγοί της Ferrari ότι αν ανεβάσουν και άλλο τους τόνους, δεν αποκλείεται έως τα τέλη της σεζόν να πλησιάσουν ή ακόμη και να διεκδικήσουν τον τίτλο του κατασκευαστή! Ο Σαρλ Λεκλέρ, που κατάφερε να τερματίσει στη Σουζούκα πίσω από τον teammate του στη Scuderia Ferrari, Κάρλος Σάινθ, δήλωσε ότι «φέτος, επιτέλους, έχουμε ένα μονοθέσιο που έχει πολύ καλύτερο ρυθμό στον αγώνα και είναι πιο φιλικό με τα ελαστικά. Πιστεύω ότι αυτή τη χρονιά κάνουμε βήματα προς τα εμπρός και δεν αποκλείεται να διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα στους κατασκευαστές». Στο ίδιο μήκος κύματος, όπως είδα, είναι και ο διευθυντής της ομάδας Φρεντ Βάσερ, που δηλώνει ικανοποιημένος από την απόδοση των μονοθεσίων όσο και των οδηγών. Πιστεύει ότι φέτος το μυστικό της επιτυχίας είναι η ομαδική δουλειά και η στρατηγική της ομάδας, που πάει περίφημα! Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον η Ferrari διατήρησε το 100% της παρουσίας της από την αρχή της χρονιάς στο βάθρο!

Παλιός «δικός μας»

κοντά στον Κατσικάρη

Στη Χιρόνα του Φώτη Κατσικάρη αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Γκέιμπ Γιορκ. Οπως είδα τις τελευταίες ημέρες, και ενώ κάπου γίνονται ακόμη προσθήκες, η ισπανική ομάδα έψαχνε παίκτη ώστε να καλύψει το κενό του Κένι Τσέρι που τραυματίστηκε. Ετσι προχώρησε στην απόκτηση του Γκέιμπ Γιορκ. Κάτι μου… έλεγε το όνομα αυτό. Θυμήθηκα πως στα τέλη της περιόδου 2018-19 είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ενα μίτινγκ

που κερδίζει έδαφος

Ολο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει χρόνο με τον χρόνο το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια» το οποίο θα φιλοξενηθεί και φέτος (στις 15 Μαΐου) στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής».

Ηδη αθλητές και αθλήτριες από 28 χώρες έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή καθώς το συγκεκριμένο μίτινγκ αποτελεί «μαγνήτη» για τους ανθρώπους των σπριντ, διότι δίνει βαθμούς στο κυνήγι της πρόκρισης, τόσο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ρώμης όσο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Τα «Δρόμεια 2024» , συνεπώς, προβλέπεται να θυμίζουν ένα μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα των σπριντ, με κορυφαίους δρομείς σε άνδρες και γυναίκες που έχουν μεγάλη εμπειρία σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ο αριθμός των αγωνιζομένων, σε σχέση με την περσινή χρονιά, θα είναι διπλάσιος. Το 2023 συμμετείχαν 107 αθλητές και αθλήτριες από το εξωτερικό, ενώ φέτος, μέχρι τώρα και σύμφωνα με όσα διαπίστωσα, έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 200.

Απών από το Μόντε Κάρλο

Ενα αστέρι του τένις λιγότερο θα είναι τούτη τη σεζόν στο Μονακό. Ο Κάρλος Αλκαράθ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του στο δεξί του χέρι και έθεσε εαυτόν εκτός του τουρνουά του Μόντε Κάρλο. Να πω ότι ο ηλικίας 20 ετών ισπανός τενίστας (Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης) πήρε την απόφαση σε συνεργασία με το ιατρικό του επιτελείο ώστε να μη συμμετάσχει στο τουρνουά. Είναι ξεκάθαρο πως θέλει να είναι πανέτοιμος αυτός ο τόσο καλός παίκτης στα επόμενα σημαντικά τενιστικά ραντεβού και στα ακόμη υψηλότερα έπαθλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα