Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις

Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις αλλαγές που εισάγει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή, ενώ το ΕΚΑ

καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οι ομιλίες χωρίς να πραγματοποιηθεί πορεία, ενώ στην Πανεπιστημίου διαδήλωσαν οι πυροσβέστες που είχαν επίσης δυναμική παρουσία στο Σύνταγμα. Την πορεία τους θα ολοκληρώσουν στο υπουργείο Οικονομικών με μαζική συμμετοχή.

Οι ίδιου διεκδικούν την μονιμοποίησή των εποχικών πυροσβεστών καθώς όπως λένε μετά από ένα καλοκαίρι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή σε πυρκαγιές και πλημμύρες, τέλη Οκτώβρη θα βρεθούν ξανά στο ταμείο ανεργίας.


Δυναμική παρουσία των πυροσβεστών στις απεργιακές συγκεντρώσειςΟι πυροσβέστες βαδίζουν προς το υπουργείο ΟικονομικώνΒίντεο από τη συγκέντρωση του ΕΚΑ
Εικόνες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρέθηκε και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος δήλωσε:

«Σήμερα δίνεται μια ηχηρή απάντηση σε όλη τη χώρα από το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση, το κράτος, τη μεγαλοεργοδοσία, τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, με αιχμή το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, που συζητιέται αυτές τις ώρες στη Βουλή».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνομιλεί με τους εποχικούς πυροσβέστες

«Ακόμα, δίνεται μια ηχηρή απάντηση για το μεγάλο ψέμα, την κοροϊδία με τις τριετίες που έφερε η κυβέρνηση, αλλά και για την εγκληματική πολιτική της που βουλιάζει τις ζωές, τις περιουσίες και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού μέσα στις λάσπες του «κόστους-οφέλους», σε αυτή τη λογική για να υπηρετηθούν τα κέρδη των λίγων», πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε καταλήγοντας:

Ο κ. Κουτσούμπας συνομίλησε με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών οι οποίοι υπογράμμισαν ότι “οι ανάγκες της πυροσβεστικής δεν είναι εποχιακές” και ότι στις 31 Οκτωβρίου “δυστυχώς θα πάνε στο ταμείο ανεργίας”, παρότι υπάρχουν 3.500 κενά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την πλήρη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους και ειδικά στο δίκαιο αίτημα για την άμεση μονιμοποίησή τους.

Συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος
Ο Πάνος Σκουρλέτης στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος

Το πανό των σωματείων πολιτισμού

Διαδηλώνουν και οι πυροσβέστες

Στον δρόμο κατεβαίνουν και οι πυροσβέστες που ζητούν να γίνουν προσλήψεις και να μονιμοποιηθούν οι εποχικοί. «Νέο αίμα στην πρώτη γραμμή, μόνιμοι τώρα όλοι οι εποχικοί» αναφέρει το πανό τους.

«Αυτοί με τα μπεζ» αναφέρει ειρωνικά το πανό των συμβασιούχων πυροσβεστών που ζητούν εδώ και χρόνια τη μονιμοποίησή τους


O Σωκράτης Φάμελλος μιλά στη συγκέντρωση των πυροσβεστών

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση εργαζομένων στο άγαλμα Βενιζέλου

Εργατικά σωματεία και οργανώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση

Μεγάλη συγκέντρωση και στην Πάτρα

Keywords
Τυχαία Θέματα