Ανδρουλάκης: Στοιχήματα για τη δεύτερη θέση με όπλο το «κράτος δικαίου»

Με εκτεταμένες αναφορές στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα στο κράτος δικαίου και επίθεση στα μέσα ενημέρωσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε (Σκάι) την αισιοδοξία του πως το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις ερχόμενες ευρωεκλογές: «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα και με πραγματικά αυξημένα ποσοστά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιγράφοντας το ποσοστό ως «σαφώς μεγαλύτερο»

από αυτό που πήρε το κόμμα στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, αρνούμενος να βάλει ταβάνι στην προσπάθεια.

Παράλληλα, έριξε τα βέλη του προς τη ΝΔ, δηλώνοντας πως διαλέγει αντίπαλο στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και «προτιμάει το λάιφσταϊλ αντιπολίτευση», καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν έχει αντιπολίτευση και βρίσκει «άλλοθι της δικής του ελλειμματικής παρουσίας» – το σχόλιο, μάλιστα, προέκυψε σε αναφορά δημοσκοπήσεων που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση (μεταξύ αυτών η GPO, που χθες το βράδυ έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 14,3% στην εκτίμηση ψήφου και το ΠΑΣΟΚ στο 13,9%).

Ο Ανδρουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει και το θέμα που προέκυψε με αποκλεισμούς στελεχών από την τελευταία εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον, τονίζοντας πως δύο από τα πρόσωπα που κλήθηκαν να παραστούν (ο Χάρης Δούκας και ο Γιάννης Μανιάτης) είχαν άλλες υποχρεώσεις, ενώ ο αρμόδιος τομέαρχης Μανώλης Χριστοδουλάκης ήταν παρών στην εκδήλωση. Μιλώντας για μια ιστορία που «έφτιαξαν τα μίντια» και επιδιώκοντας να αποφύγει έναν κύκλο εσωστρέφειας, σχολίασε με αφορμή την εκδήλωση πως «όποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα δεν βοηθάει την παράταξή μας».

Εμφαση σε υποκλοπές και Τέμπη

Το ζήτημα του κράτους δικαίου και της απονομής δικαιοσύνης, με αφορμή τόσο τις υποκλοπές όσο και την υπόθεση των Τεμπών με το πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, είναι ζητήματα στα οποία η Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθεί να δίνει έμφαση – εξηγώντας πως ο λόγος που το κόμμα δεν κατέθεσε πόρισμα για τα Τέμπη είναι γιατί ζητεί σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Κώστα Καραμανλή. «Εδώ γίνεται ένας πόλεμος μνήμης» σχολίασε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τη ΝΔ πως μπλόκαρε την κλήση των μαρτύρων.

Παράλληλα, ο Ανδρουλάκης απάντησε και για τη στάση του κόμματος στα μη κρατικά ΑΕΙ, φέρνοντας το ζήτημα υπό το πλαίσιο της ευρύτερης επικοινωνιακής τακτικής της κυβέρνησης περί πασοκικών «κυβιστήσεων»: «Tους καλώ να δεσμευτούν για μη κρατικά – μη κερδοσκοπικά μέσω του άρθρου 16. Δεν είναι κυβίστηση» επεσήμανε, σημειώνοντας πως «εάν πετύχει η κυβερνητική ηγεμονία στην παιδεία ό,τι και στην υγεία, τότε τα παιδιά μας θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες».

Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας ξεκινάει τις περιοδείες για τις ευρωεκλογές, με παρουσία στον βόρειο Εβρο – στα Δίκαια, στις Καστανιές και στην Ορεστιάδα. Η ανακοίνωση των υποψήφιων ευρωβουλευτών θα γίνει σταδιακά, με πρώτα ονόματα αυτά του εργατολόγου (και γιου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη) Κώστα Τσουκαλά, της Ολγας Μαρκογιαννάκη και της Μαρίας Δαφέρμου από τα Χανιά.

ΜΥΡΤΩ ΛΙΑΛΙΟΥΤΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα