Volvo XC30: Το νέο μικρό ηλεκτρικό ξεκινά την εμπορική του καριέρα

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα αναμονής η Volvo παρουσίασε το νέο μικρό της ηλεκτρικό μοντέλο που ανήκει στην κατηγορία των κόμπακτ SUV. To νέο σουηδικό αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο και στην χώρα μας προς παραγγελία. Εχει «μαζεμένες» διαστάσεις, που σημαίνει ότι με το μήκος των 4,2 μέτρων μπορεί να κινηθεί άνετα στα δύσκολα εμπορικά

κέντρα, την πόλη ενώ το παρκάρισμα θα είναι το αγαπημένο του παιχνίδι.

Επίσης, το νέο Volvo EX30 θυμίζει στην εξωτερική του εμφάνιση το σχεδιαστικό μοτίβο του EX90. Στο εσωτερικό του δόθηκε έμφαση στην τεχνολογία, τη συνδεσιμότητα και την εύκολη ενημέρωση του οδηγού με πολλές εφαρμογές. Αυτές προβάλλονται στην οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων με διαγώνιο 12,3’’, ενώ διαθέτει όλα τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας με ένα νέο σύστημα που ουσιαστικά ειδοποιεί τους επιβάτες για ποδήλατα, πεζούς ή οχήματα που πλησιάζουν όταν θέλει κάποιος να αποβιβαστεί ανοίγοντας τις πόρτες του αυτοκινήτου.

Προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, από πλευράς μπαταρίας ή ηλεκτροκινητήρα. Η εφαλτηρια είναι η έκδοση Single Motor με ένα μοτέρ που κινεί τους πίσω τροχούς απόδοσης 272 ίππων και με τη ροπή στα  343 Nm, με μπαταρία χωρητικότητας 49 kWh. Η αυτονομία σύμφωνα με τη Volvo φτάνει τα 344 χλμ.

Η έκδοση Single Motor Extended Range φέρει μπαταρία 64 kWh που ανεβάζει την εργοστασιακή αυτονομία στα 480 χλμ,  ενώ η τελευταία και πιο ισχυρή η  έκδοση Twin Motor Performance εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ σ απόδοσης 428 ίππων με μπαταρία των 64 kWh. Η αυτονομία είναι 460 χλμ. Η τιμή εκκίνησης του νέου Volvo EX30 στην Ελλάδα (χωρίς την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ) είναι οι €37.572 για την έκδοση Single Motor.

Keywords
Τυχαία Θέματα