TOYOTA CH-R: Υβριδικό με χρώματα!

Αν και έχει μικρή χρονική εμπορική πορεία το CH-R έχει μια αξιόλογη παρακαταθήκη στις πωλήσεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. . Ειδικότερα, το δημοφιλές crossover γνώρισε τεράστια απήχηση από το κοινό του, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι αποτέλεσε το μοντέλο που προσέλκυσε τους περισσότερους πελάτες από άλλες μάρκες! Υπολογίζεται πως από τότε μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερα 840.000 C-HR στην Ευρώπη ενώ στην χώρα μας έχουν ταξινομήσει 13.289 μονάδες από το λανσάρισμα του μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σήμερα,

το μικρό κόμπακτ SUV, κατάφερε να κερδίσει το κοινό του με όπλο την μοντέρνα εμφάνιση του – η χαρακτηριστική κουπέ σχεδίαση είναι η …σημαία του – ενώ η υβριδική του λειτουργία δεν χωράει αμφισβητήσεις ( η Toyota είναι εδώ και 25 χρόνια ο ηγέτης στην υβριδική εποχή, που άνοιξε με όλα τα ρίσκα μέσω του Prius). Σήμερα, ήρθε η ώρα της αλλαγής σκυτάλης με το νέο CH-R να πατάει στην ώριμη σχεδιαστική γραμμή του φέροντας ένα νέο, δυναμικό εσωτερικό που ψηφιοποιείται πλήρως!

Σε διαστάσεις, το  C-HR έχει μήκος 4.360 χλστ., πλάτος 1.830 χλστ. και ύψος 1.564 χλστ., ενώ το μεταξόνιο φτάνει στα 2.640 χλστ.

Ξεκινώντας από τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών η εταιρεία έδωσε χώρο στις εφαρμογές, την πιο ευκρινή προβολή, ενώ μπορεί να γίνουν εξατομικευμένες ρυθμίσεις σε κάθε οδηγό.   Πλέον το πακέτο Toyota Smart Connect, φέρει ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό και ασύρματη σύνδεση smartphone, cloud σύστημα πλοήγησης, Οver The Air (OTA) ενημερώσεις καθώς και οθόνη αφής 8’’ (έκδοση C-ULT) ή 12,3’’ (Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις).

Το Toyota C-HR είναι το πρώτο μοντέλο της Toyota που προσφέρει το σύστημα   ατμοσφαιρικού φωτισμού με μια ευρεία γκάμα έως και 64 χρωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι είτε ο οδηγός αλλάζει τα χρώματα στο εσωτερικό είτε όχι, το ιαπωνικό μοντέλο έχει προγραμματιστεί να έχει πιο ζωηρά χρώματα το πρωί και πιο χαλαρωτικά το βράδυ.

Η ιαπωνική φίρμα εισάγει το νέο μοντέλο στην κατηγορία των plug in. Κοινώς, ότι θα μπορεί να κινείται ηλεκτρικά χωρίς την αρωγή του κινητήρα βενζίνης.

Ετσι, η γκάμα του περιλαμβάνει τις εκδόσεις Hybrid 140, Hybrid 200 και Hybrid 200 AWD-i και Plug-in Hybrid 220. Το Hybrid 140 διαθέτει έναν αποδοτικό κινητήρα 1.8 λίτρων με ισχύ 140 ίππων. Στην κορυφή το Hybrid 200 που αποδίδει ισχύ 197 ίππων. Η έκδοση Hybrid 200 AWD είναι τετρακίνητο,για ακόμη μεγαλύτερα αποθέματα ενεργητικής ασφάλειας σε οποιοδήποτε έδαφος.  Οι υβριδικές ηλεκτρικές εκδόσεις φέρουν μια νέα μπαταρία Li-Ion υψηλής ισχύος .Μεταφέρει έως και 33 ίππους περισσότερη ισχύ, ανάλογα με το σύστημα κίνησης. Το Plug-in Hybrid 220 βασίζεται σε έναν κινητήρα 2,0 λίτρων και χάρη στην plug in υβριδική τεχνολογία μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για 66 χιλιόμετρα, όσο είναι ο μέσος όρος χιλιομέτρων που διανύει καθημερινά ο ευρωπαίος οδηγός.

Keywords
Τυχαία Θέματα