Formula1: Oι ...νεοσύλλεκτοι οδηγοί που κλέβουν την παράσταση στα γκραν πρι

Το ντεμπούτο τους στην Formula1 έκαναν και τρεις νέοι οδηγοί του σπορ: ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren, ο Νικ ντε Βρις της Alpha Tauri και ο Λόγκαν Σέρτζαντ της Williams. Και οι τρεις πήραν το βάπτισμα τους στις δοκιμές στο Μπαχρέιν.

O Πιάστρι κατάγεται από την Αυστραλία, είναι  21 ετών,  Πρωταθλητής Formula 3

και Formula 2 και προέρχεται από  την Ακαδημία της Alpine. Ηταν σε ρόλο αναπληρωματικού οδηγού Formula 1, ώσπου τον «τσίμπησε» η McLaren διακρίνοντας το ταλέντο του.

Ταλαντούχος και με όπλο την  σχετική εμπειρία που διαθέτει,  θα καθίσει στο μονοθέσιο της Alpha Tauri o Nικ Ντε Βρις, που έκανε το ντεμπούτο του στο γκραν πρι Ιταλίας  με το μονοθέσιο της Williams και εντυπωσίασε με την απόδοσή του μιας και τερμάτισε στην ένατη θέση . Ο Ντε Βρις κατάγεται από την Ολλανδία είναι πρωταθλητής στην ηλεκτροκίνητη  Formula E το 2021 και σε ηλικία 28 ετών  θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει την πρώτη του πλήρη σεζόν, δίπλα στον Γιούκι Τσουνόντα.

Ο τρίτος της νέας γενιάς είναι ο αμερικανός Λόγκαν Σάρτζεντ, ο πρώτος οδηγός που θα αγωνιστεί υπό τη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην F1 μετά τον Αλεξάντερ Ρόσι το 2015.Προέρχεται από την Formula2 και είναι 22 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα